PODELI

U petak 28. novembra u 21:30, niški bend Eyot će održati svoj treći koncert u Studentskom kulturnom centru u Kragujevcu, na kome će pored starih, svirati i kompozicije sa novog albuma Similarity koji se 5. avgusta pojavio u izdanju američke izdavačke kuće Ninety and Nine Records.

Similarity je snimljen prošlog novembra u bristolskom studiju „J&J“, a producent je bio Džim Bar (Jim Barr) član engleskih sastava Get the Blessing i Portishead.

Eyot je bend iz Niša, nastao 2008. godine, u sastavu: Dejan Ilijić – klavir, Slađan Milenović – gitara, Miloš Vojvodić – bubanj i Marko Stojiljković – bas gitara.

Tokom šest godina postojanja, kvartet koji predvodi pijanista i kompozitor Dejan Ilijić, ostvario je snove nekoliko generacija njihovih predhodnika na srpskoj džez sceni. Sva tri albuma objavili su za inostrane izdavače (SAD i Nemačka), imali su video dana i sjajne kritike na vodećem svetskom džez portalu allaboutjazz.com, pobednici su takmičenja Midem Off u Kanu, njihova muzika se puštala na nekoliko nacionalnih radio stanica kao što su – BBC, Radio France, German National Radio itd, a nastupali su već u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Nemačkoj, Bugarskoj, Grčkoj, Rusiji, Francuskoj, Italiji, Švajcarskoj, Crnoj Gori, Rumuniji, Slovačkoj, Makedoniji, Kini, Austriji, Hong Kongu, Južnoj Koreji i Engleskoj. Njihova muzika spaja kulturu džeza i roka, sofisticiranost klasičnog klavira, psihodelične i ambijentalne muzike, kao i reljefne elemente istočnoevropskog folklora.

Ulaznice po ceni od 300 dinara u prodaji su u Skc Kragujevac radnim danima do 15:00 i na ulazu na dan koncerta


.