PODELI

Zahvaljujući Inicijativi mladih za ljudska prava i Vračar Rocks festivalu, festival “Mesec ljudskih prava” završiće se spektakularnim koncertom u Centru za kulturu Božidarac – u kultnom kulturnom jezgru poznatom po negovanju različitosti i ljudskih sloboda.

U utorak, 23. decembra, u Božidarcu će veliki beogradski koncert održati hrvatska koncertna atrakcija, grupa ELEMENTAL, bend koji ne poznaje ni granice ni ograničenja, i koji društveno angažovanim tekstovima ukazuje na probleme sa kojima se susreću mladi na našim prostorima, ujedno ističući potrebu za njihovim rešavanjem. Publiku će za nastup Elementala zagrejati naši sugrađani – White City Massive!

Program će početi već u 19 časova kada će u Božidarcu biti održana konstruktivna debata na temu položaja omladine u regionu uz razmenu iskustava mladih iz Srbije i Hrvatske, a u kojoj će učestvovati i Marko Šelić Marčelo, a u 20 časova će u koncertnoj sali biti održan i koncert grupe Elemental i White City Massive!

Ulaznice za koncert neće biti u slobodnoj prodaji, već će biti podeljene putem facebook strana
Youth Initiative for Human Rights i Festival “Vračar Rocks”!

Festival ,,Mesec ljudskih prava” sprovodi se u okviru projekta Europe Equals Equality koji je podržan od strane IPA fondova Evropske unije i deo je programa Prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske. Cilj projekta Europe Equals Equality je povezivanje mladih ljudi iz osam pograničnih gradova ove dve zemlje, odnosno mladih iz Subotice, Apatina, Bačke Palanke i Šida u Srbiji, kao i Vukovara, Osijeka, Pakraca i Slavonskog Broda u Hrvatskoj, kroz otvaranje problematičnih pitanja za oba društva. Mladi iz ovih gradova prepoznali su ključne probleme u svojim lokalnim zajednicama koje su kroz angažovanu umetnost i niz debata pokušali da aktuelizuju i stvore prostor za dijalog o njima.

Foto: Aleksandar Zec