PODELI

Međunarodni dan džeza (International Jazz Day), 30. april, zvanično priznat 12. aprila 2012. godine od organizacije UNESKO na inicijativu jednog od najvećih muzičara 20. veka, legendarnog džez pijaniste i kompozitora, Herbija Henkoka, prvi put je zvanično obeležen 2012. godine u mnogim zemljama širom sveta.

Ove godine će, kao nastavak prošlogodišnje inicijative Sekretarijata za kulturu grada Beograda, u okviru obaležavanja „Dana Beograda 2015“ (izvršni producent: Omladinsko pozorište DADOV), a u saradnji sa Komisijom za UNESKO pri Ministarstvu inostranih poslova Republike Srbije, Beograskim džez festivalom i Beo-kom servisom, centralno biti obeležen Međunarodni dan džeza velikim koncertom na Trgu Republike, sa početkom od 19 časova.

Program koncerta će čini nastupi mlade i talentovane snage sa Džez odseka Muzičke škole „Stanković“, sjajna vokalna solistkinja iz Trsta, Ana Lovernjak u pratnji trija Aleksandra Grujića, naša izuzetna umetnica i multiinstrumentalistkinja Sanja Marković (Sunya) i njen „Brazilian Jazz Collective“, a Vasil Hadžimanov Bend će svojim nastupom okončati proslavu. Kroz čitav program, a sa jednim divnim iznenađenjem, vodiće nas Jelena Jovović, džez diva i izuzetan pedagog.