U okviru projekta „Muzički pokret  Sedme“ u nedelju, 17. aprila, u Pan Teatru (Beograd), sa početkom u 20 h održaće se koncert učenika Sedme beogradske gimnazije.

Ovaj projekat je nastao u saradnji Sedme beogradske gimnazije, Centra za Interaktivnu pedagogiju i muzičara Milana Petrovića, osnivača i klavijaturiste benda Milan Petrović Quartet.

Naime, po ideji rukovodstva škole i Petrovića, osmišljen je projekat koji se šire gledano bavi inkluzijom, a uže gledano, predstavljanjem novih sadržaja učenicima ove škole. Ideja vodilja je pokušaj da ova gimnazija formira bend koji će postati tradicija. U ovom projektu je kroz različite aktivnosti učestvovao veći broj učenika, a konkretno na školskom bendu je u protekla dva meseca radilo 11 učenika.Učenici će na koncertu izvesti pesme koje su sami predložili i na kojima su radili zajedno sa Milanom Petrovićem.

Poseban kuriozitet ovog projekta je direktna komunikacija učenika i profesionalnih muzičara koji su periodično održavali predavanja. Svoja iskustva sa učenicima su podelili: Vitomir Milićević, bivši učenik Sedme beogradske gimnazije, a danas bubnjar jednog od najpoznatijih evropskih The Beatles cover bendova, The Best Beat, Aleksandar Radojičić Shoica, poznati perkusionista i proizvođač ručno izradjenih perkusija, Aleksandar Đukić, kompozitor pesme „Ja imam ideju“ i frontmen benda Nesalomivi i Vukašin Marković, frontmen benda Irie Fm, pevač, kompozitor, dizajner, glumac…

Ulaz na koncert je besplatan.