PODELI

Novosadski bend HiQulus u petak, 22. aprila, promovisaće svoj debi album „UniQue“ u klubu „The Quarter“ (Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad).

Promociji albuma usledio je singl „Test of Time“ koji su objavili u martu ove godine i kojim su nagovestili kvalitet koji nosi ceo album.

Ovo veče biće sve samo ne obično i istupa od svakog tipiziranja koje se krije ispod termina „svirka“.

Bend će pokazati koliko je za nešto više od tri godina rada sazrivao od čaure do najfinijeg leptira i kako je materijal za sve to vreme evoluirao. Petak će pokazati HiQulus u njegovom pravom, lepršavom letu, ambijentalnom i žestokom, živopisnom i bajkovitom, tajanstvenom i čuvanom od svakog upliva klišea.

“UniQue je u svojoj postojanosti višesmislen i slojevit, podložan neprestanim varijacijama i osvrtima na život i smrt i na suštinu smisla, a reflektuje svakog od nas ponaosob u svoj svojoj diferenciranosti od svega što je tipski. Jer, svako od nas je jedinstven na svoj način. U petak ćemo vas milovati zvukom, svetlom, mirisom i vizualizacijama i učinićemo da se osećate poput nas. A mi zaista verujemo da smo jedinstveni i da možemo da vam to prenesemo i utisnemo u vašu samu srž ljudskog bića”, izjavili su članovi benda pred promociju albuma prvenca.

Početak je najavljen za 21h, a ulaz će biti besplatan. Specijalni gosti ove večeri biće Grate, koji će otvoriti ovo veče, i Rasheed koji će biti zadužen za nastavak dobre atmosfere po završetku koncertne promocije albuma “UniQue”.

Grate je alternativni rok bend iz Novog Sada koji iza sebe ima tri studijska albuma. Prošle godine izdali su album “Ne mogu, neću, ne znam i ne želim” (Odličan hrčak, 2015) koji je naišao na odličan prijem kod publike. Možete očekivati presek starih i novih pesama uz zavidnu energiju koju donosi ovaj četverac.

HiQulus vas poziva da 22.04.2016. u 21h dođete u klub “The Quarter”, razmenite energiju i emociju sa njima i, kako kažu, “da zajedno umorimo i odmorimo sva čula”.

Nakon koncertne promocije ceo album biće dostupan na YouTube kanalu benda.