PODELI

U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu od maja počinje nova Radionica kreativnog pisanja.

Trosatni susreti će se održavati subotom i nedeljom, tokom maja, juna i jula, a u avgustu će biti održan petodnevni Kamp kreativnog pisanja.

Mesto održavanja Kampa biće blagovremeno najavljeno učesnicima.

Radionicu kreativnog pisanja vodi Bojan Krivokapić, aktivista u kulturi i pisac, a uz njega će tri susreta voditi gosti i gošće iz oblasti: savremenog teatra, dramaturgije i novih medija.

Svi zainteresovani mogu poslati svoje prijave do 01. maja. Prijave trebaju sadržavati: osnovne podatke o osobi i 1-3 teksta (svi žanrovi i međužanrovi dolaze u obzir; dužina jednog teksta – do 12000 karaktera sa razmacima). Prijave se šalju na e-mail kreativno.pisanje@ck13.org.

Prvi susret planiran je za subotu, 11. maj 2013.

Šta je Radionica kreativnog pisanja?

Prostor za čitanje, pisanje, analiziranje, brisanje, dorađivanje, razmišljanje. Prostor za dijalog o pročitanom. Prostor za dijalog o napisanom. Prostor za informisanje o savremenoj, uglavnom post-jugoslovenskoj, književnosti. Prostor za informisanje i o drugim umetnostima.

Šta je Kamp kreativnog pisanja?

Siguran prostor za nesmetani rad na tekstovima, prostor za dijalog, za druženje, prostor za odmor od svakodnevice, za čitanje, prostor za nova promišljanja, nove ideje. Prostor za završavanje započetog.

Plan je da na jesen izađe publikacija sa tekstovima polaznika i polaznica Radionice kreativnog pisanja, koja će biti promovisana i dostupna kako u Novom Sadu, tako i u nekoliko mesta u Vojvodini, a možda i šire.

Učešće na Radionici kreativnog pisanja sa Kampom kreativnog pisanja je besplatno za sve polaznike i polaznice.