PODELI

Na 12. Summer3p festivalu, koji će se održati od 17. do 20. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu na Paliću, pored odličnog muzičkog programa pripremljen je i bogat radioničarski program, uz performanse, izložbe i već tradicionalne raznovrsne sportske aktivnosti.

U petak, 18. jula, od ponoći do 01h, biće održan „Mayzis&Bookwich dizajnerski fotoperformans“ kreiran specijalno za ovogodišnji za Summer3p od strane autora Emese Mayzis Tot i Branislava Bjorna Bookwicha. Inspirisan palićkim kupaćim kostimima s početka prošlog veka (Palić je zbog lekovitog dejstva termalne vode proglašen banjom daleke 1864. godine) i festivalskom modom između sportske elegancije i goa tehno stila, ovaj događaj biće kombinacija modne revije i umetničkog performansa. Fotografije sa ovog performansa biće korišćene za kasnije predstavljanje kolekcije.

Prvog i poslednjeg festivalskog dana, u četvrtak 17. jula od 22 do 02h i u nedelju 20. jula, od 23 do 01h, grafiti ekipa TNG ukrasiće festivalski prostor različitim tipovima grafita (dve tehnike: ”stencil art” – upotrebom šablona za crtanje i crtanje pixelima), a Tibor Liptak će u petak, 18. jula (23-02h), održati frizersku i šminkersku prezentaciju: Lude pletenice i Tutti-frutti šminka.

Organizatori Summer3p festivala su se trudili da i ove godine zadovolje najrazličitija interesovanja posetilaca organizujući brojne radionice: likovnu, ekološku, radionicu reciklaže, ali i različite sportske aktivnosti.

Likovna radionica će održavati svakog dana od 17 do 20 časova tokom trajanja festivala i otvorena je za sve zainteresovane, bez prethodnog prijavljivanje. Izložba radova će se održati na dan zatvaranja festivala. Radionicu vodi akademski slikar Emil Kadirić iz Subotice.

Radionica reciklaže će pokazati kako se uz malo mašte mogu napraviti lepe i korisne stvari koje imaju svoju umetničku vrednost. Skulpture i instalacije potpisane od strane umetnika Jugoslava Sivića se prave uglavnom od otpadnog materijala, iz programa reciklaže. Izložba radova će se održati poslednjeg dana festivala. Radionica će se održavati svakog dana od 17 do 20 časova tokom trajanja festivala.

Ekološka radionica je namenjena svima koji su zainteresovani za odličan provod sa svojom decom. Radionicu vodi Bjanka Čubrilo. Održavaće se svakog festivalskog dana u periodu od 18 do 19.30h.

Sportska radionica: Svakog dana tokom trajanja festivala održavaće se sportski turniri u odbojci na pesku i badmintonu. Koordinator radionice je Armin Halas koji ce održati i prezentaciju Speedmintona.

Za učešće u radionicama dnevnog programa festivala prijave možete poslati na email workshop3p@gmail.com sa naznačenim podacima, a sva pitanja možete postaviti na kontakt telefon: +381 60 534 17 80.

Yoga program: Ispred Auroville tabora Zsolt Erdélyi i Nagy Boglárka iz Mađarske, sa svojim specifičnim programom Laughing Yoga i Watsu vodenom masažom biće posebni gosti i

ovogodišnjeg Summer3p festivala. Program će se održavati u periodu od 17. do 20. jula u jutarnjim i popodnevnim terminima.

Takođe, biće održan i Aerobik & Fitness: Body Skills® Intense – Functional Training, kao i Summer Dance – zabavan i plesom inspirisan aerobni program uz dobru muziku sa kombinacijom aerobik i plesnih pokreta. Body Skills® Intense funkcionalni trening program je kompleksan način razvijanja kondicionih sposobnosti, kao što su snaga, izdržljivost, eksplozivnost, fleksibilnost i koordinacija, u istom treningu. U subotu, 19. jula, od 18 do19h, na termalnom bazenu održaće se takođe Zumba trening sa N centrom.

SuTeam škola sporta je namenjena deci uzrasta od 4 do 9 godina. Cilj ovog programa je da deca nauče osnove sportova zastupljenih u našem okruženju: gimnastika, atletika, fudbal, odbojka, košarka, plivanje, klizanje, kao i druge, manje zastupljene sportove kao što je jedrenje na vodi. Sa decom će isključivo raditi adekvatno obrazovan stručni kadar – diplomirani profesori sporta i fizičkog vaspitanja i apsolventi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Originalnu scenografija festivala je su ove godine kreirali umetnik Jugoslav Sivić i Vlatko Jovićević. Podržano od WW LEGEND & VB.

Više informacija o performansima, radionicama i dnevnim programima možete pronaći na sajtu festivala – www.summer3p.org.

Ranije smo najavili da će u okviru muzičkog programa na Moon Stageu predstojećeg Summer3p festivala, nastupiti 20-ak izvođača, a pored veoma kvalitetnih domaćih nastupiće i DJ-evi iz Nemačke, Mađarske i Makedonije. Između ostalih, svoje setove imaće nemački DJ Alexander Kowalski, DJ Budai (Mađarska), Noise Destruction (Srbija), Goran Kan iz Makedonije i mnogi drugi…

Treći i četvrti dan Summer3p festivala se preklapaju sa prva dva dana čuvenog Festivala evropskog filma Palić (19-25. jul), pa i ove godine imate fenomenalnu priliku da sebi upriličite idealan filmsko-muzički provod: tokom dana i večeri najbolji evropski filmovi a kasno uveče odličan provod na Summer3p festivalu.

Summer3p festival se proteklih godina aktivno bavio kampanjama Čuvajmo prirodu, Stop nasilju  i Clean lake Palić: kampanja je počela 2009. godine, a Summer3p festival će u narednom periodu  pokušati da utiče na udruživanje lokalnog stanovništva i njihov veći aktivizam u rešavanju ekološkog problema jezera Palić.

Organizator Summer3p festivala je NVO AŠC.