PODELI

KURUZ BAL iz godine u godinu beleži rekordnu posećenost poklonika pop-rok kulture. Cilj manifestacije je promocija svojevrsnih heroja, umetnika iz malih sredina koji nisu dozvolili da padnu pod uticaj diktiranog kulturnog miljea, već su se opredelili da neguju sopstveni umetnički izraz, često nailazeći na nerazumevanje i odbacivanje od strane svoje sredine.

Zato organizatori KURUZ BAL-a, iz male i zabačene opštine Bogatić otvaraju vrata i žele dobrodošlicu svim umetnicima i simpatizerima alternativnih subkultura iz zabačenih opština celog regiona i Evrope, pozivaju ih na razmenu iskustava, bodrenje, druženje, ali pre svega na dobru zabavu sa prijateljima.

“Rad na manifestaciji KURUZ BAL u Bogatiću, započeli smo pre nešto više od četiri godine. U prethodnom periodu uspeli smo zahvaljujući energiji i entuzijazmu naših članova i saradnika da stvorimo muzički festival namenjen neafirmisanim umetnicima iz malih sredina, koji danas privlači veliku pažnju kako građana Mačve, tako i građana cele Srbije, kao i posetilaca i učesnika iz  regiona i Evrope”, poručuju iz organizacije.

KURUZ BAL je namenjen isključivo neafirmisanim pop-rok umetnicima iz malih opština zapadnog Balkana, koji je kao takav jedinstven u regionu  i šire.

Za KURUZ BAL 4 organizatori su osmislili bogat multidisciplinarni umetnički program koji će pružiti šansu posetiocima festivala da se upoznaju sa delovanjem lokalnih i regionalnih slikara, glumaca, i drugih umetnika.

Neafirmisani muzičari iz regiona će posetiocima kroz celodnevni koncert predstaviti svoje autorske pesme i obrade rokenrol standarda, ali i numere iz drugih muzičkih žanrova. Na KURUZ BAL-u je sve dozvoljeno, osim turbofolka, tako da svi neafirmisani umetnici iz malih sredina koji su pripadnici alternativnih subkultura mogu da dožive svojih pet minuta.

Program festivala se sastoji od pozorišnih predstava, slikarskih izložbi, i muzičkog koncerta, a predstavlja rezultat društvenog aktivizma ispoljenog kako od strane umetnika kao učesnika, tako i od članova Organizacionog odbora i volontera koji nesebično doprinose da KURUZ BAL bude sve uspešnija, značajnija i veća kulturna manifestacija,

Organizacioni odbor KURUZ BAL-a posebno ističe odličnu saradnju sa opštinom Bogatić, Kulturnim centrom, Turističkom organizacijom, Policijskom upravom Bogatić, bez čije pomoći KURUZ  BAL ne bi imao svu neophodnu logistiku, a zahvaljujući donatorima, volonterima, posetiocima i svim ljudima dobre volje, postoje neophodni uslovi da KURUZ BAL iz godine u godinu raste kao ozbiljna kulturno-umetnička manifestacija.

KURUZ BAL 04 će biti održan 02.07.2015.godine u centru Bogatića u parku Kulturnog centra Bogatić. Ulaz je besplatan.

Otvoren je i poziv za Kuruz Bal Mačvanski sešn gde se pozivaju svi neafirmisani pojedinci i bendovi da se jave na 0642127878, putem Facebook profila ili na e-mail kuruzbal.macva@gmail.com. Kuruz bal Mačvanski sešn je festival netakmičarskog karaktera.