Povodom osvajanja nove titule Najboljeg evropskog festivala za 2016. godinu, EXIT organizuje veliku žurku pod nazivom “Magic People – EXIT People”.

Proslava novog priznanja održaće se u subotu, 27. februara, od 20h u Kineskoj četvrti u Novom Sadu u susednim halama SKCNS Fabrika i The Quarter. Za sve fanove koji prethodno registruju svoje ulaznice za ovogodišnji Exit festival ili Exit Avanturu, ulaz je сlobodan. Program predvodi britanski DJ Krust, a na dve bine nastupiće neki od najpopularnijih domaćih i regionalnih bendova i disk džokeja, među kojima i Lollobridgida, Artan Lili, Marko Nastić, Dejan Milićević i Marko Milosavljević.


Dugu noć u Fabrici domaćinski otvoriće novosadski rege sastav Killo Killo Banda čiji će zadatak biti da publiku povede na Reggae binu Exita, a taj osećaj pojačaće naš međunarodno proslavljeni rege pevač i multiinstrumentalista Horsman Koyot. Jedna od retkih grupa koja u svojim redovima spaja članove sa autoputa “Bratstva i Jedinstva”, zagrebačka Lollobridgida podeliće binu sa predvodnicima “novog zvuka u gradu”, popularnom beogradskom grupom Artan Lili. Zvuk glavne bine Exita nastaviće se žestokim rimama “wiz”-ova domaćeg hip-hopa iz kuhinje izdavačke kuće Bassivity, čiju zastavu u Novi Sad donose Reksona i Ikac poznatiji kao VIP, a na sceni će im se pridružiti i jedan od naših najboljih repera Struka. Da sve gori kao na glavnoj bini prošlog leta, pobrinuće se  beogradski hip-hop kolektiv Vatra, koji je nedavno u Beogradu za svoju veliku rođendansku žurku ugostio još jednu Exit zvezdu – Just Blaze. Najavu ovogodišnje ultimativne X-Bass Avanture, svojim setovima pojačaće bristolski drum’n’bass majstor Krust i novosadski majstor ceremonije u punom smislu značenja skraćenice MC – Rasheed.

Klub The Quarter imaće veliki zadatak da fanove podseti na zvuk Dance Arene i No Sleep Novi Sad bine, a prvi na redu biće domaćini ovih bina Otto Von Disko i kLaus. DJ pult preuzeće naša nova generacija međunarodno istaknutih DJ zvezda, Alexandar Ivković ispred prestižne nemačke etikete “Desolat” i Lag u ime holandske tehno kuće “MORD”. Da se po izlasku iz Quartera ugleda jutarnje sunce, baš kao na svetski famoznoj Dance Areni, pobrinuće se ekipa koja najbolje zna kako da žurku podigne do vrha i zatvori je, baš kao mnogo puta na tvrđavi – Marko Nastić, Dejan Milićević i Marko Milosavljević.

Besplatan ulaz uz registrovanu EXIT ulaznicu
Ulaz će biti besplatan za sve vlasnike ulaznice za Exit i Exit Avanturu 2016, ali samo uz prethodnu registraciju. Registracija će trajati do subote, 27. februara, u 15h. Svi vlasnici Exit Avantura/Exit festival ulaznica kupljenih zaključno sa nedeljom, 21. februarom 2016. godine, mogu da se registruju putem sajta www.gigstix.com jednostavnim unošenjem bar koda svoje karte i praćenjem uputstava na sajtu. Za sve koji još uvek nisu nabavili svoju EXIT ulaznicu, ulaznicu za slavljeničku žurku mogu kupiti putem sajta i na prodajim mestima mreže Gigstix, po ceni od 799 dinara, a ukoliko kapaciteti budu dozvoljavali, karte će moći da se kupe i na ulazu po ceni od 1.199 dinara.