PODELI

Pozicioniran kao jedan od najvećih muzičkih festivala u regionu sa posebnim kulturološkim pečatom, Lake Fest je dao doprinos povećanom interesovanju inostranih gostiju za prisustvo na festivalu, ali i pojačanom interesovanju za grad Nikšić i uopšte Crnu Goru. 

Tokom pet godina postojanja LAKE FEST je ugostio: Laibach, Guano Apes, Riblju čorbu, Babe, Orthodox Celts-e, Bjesove, Gobilne, Elemental, Dubiozu kolektiv i mnoge druge izvođače.

Zato će ovogodišnji Lake Fest trajati četiri dana i to u periodu od 11. do 14. avgusta.

LAKE FEST 2016 je pripremio mnoga iznenađenja i ono što je zadržao jeste želja da svake godine za redom ispuni očekivanja publike.

Ove godine prvo veče festivala biće posvećeno proslavi obnove Desetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore i ulaz će biti besplatan za sve posetioce. Oni će imati priliku da slušaju najpoznatije regionalne zvezde: Bajagu, Ramba Amadeusa i mnoge druge.

Posebna poslastica je gostovanje svetske zvezde 14. avgusta na obalama Krupačkog jezera. Na LAKE festu tog dana nastupaće MANU CHAO i LA VENTURA.

 

Manu Chao jedan je od najuticajnijih muzičara u novijoj istoriji, hvaljen podjednako širom planete uz koncerte na pet kontinenata. Francuski umetnik i aktivista španskog porekla, svoj karakterističan zvuk gradio je kroz razne punk uticaje kao što su The Clash, Jam ili Dr. Feelgood. Svoje pesme peva na čak sedam jezika, a teme obuhvataju političku kritiku, imigraciju, ljubav, život u getu, slobodu mišljenja i življenja, kao i priče o autentičnim događajima iz svog živopisnog iskustva. Četiri sjajna studijska albuma, od kojih su najzapaženiji bili “Clendestino” i “Proxima Estacion: Esperanza”,doveli su Manua na najveće svjetske pozornice, a sada i napokon u Crnu Goru na LAKE FEST 2016.

Cene ulaznica će ostati iste kao prethodne godine. Cena jednodnevne ulaznice iznosi 10,00 EUR dok je cena paket karte za festival 25,00 EUR. Kao i prethodnih godina, i ove godine biće organizovan prostor za kamp gde će se nalaziti i mala bina.

Organizacija Lake festa, ovogodišnji generalni pokrovitelj EPCG, zvanično pivo festivala Pivara “Trebjesa”Nikšić, Opština Nikšić i Nacionalna turistička organizacija, pozivaju vas da posetite Crnu Goru i Nikšić, da budete dio nezaboravne energije, uz muzičke vibracije koje nas spajaju iz godine u godinu na LAKE FEST-u 2016.

“Pripremili smo mnoga iznenađenja i pozivamo vas da nas pratite na našoj zvaničnoj facebook stranici i sajtu www.lakefest.me kako bi bili u toku i saznali sve novitete koje LAKE FEST 2016 nudi”, poručuju organizatori.

Foto: Marko Ristić