2015 MTV EMA dodela nagrada se približava, a sa njom i izbor za najboljeg izvođača iz regiona! I ove godine za MTV Best Adria Act nagradu biće nominovano pet izvođača, od čega je četiri nominovao MTV, i oni su direktno plasirani u trku za MTV Best Adria Act trku, dok će petog nominovanog izvođača izabrati publika.

Četiri izvođača koja su nominovana za MTV Best Adria Act nagradu od strane MTV-ja su:
Marčelo, Hladno pivo, 2Cellos i Daniel Kajmakoski.

Peti nominovani izvođač će biti izabran po principu Wild Crad nominacije, odnosno publika će glasanjem na društvenoj mreži Twitter odlučiti ko će se boriti za MTV Best Adria Act titulu.

Zahvaljujući glasovima publike jedan od navedenih izvođača postaće peti nominovani za Best Adria Act nagradu, a to su: Billy Andol, Jackson, Sajsi MC, Sassja i Siddharta.

Dakle, ovih pet izvođača od juče krenuli su u trku za WildCard nominaciju. Glasanje za Wild Card fazu trajaće do ponedeljka, 14. septembra u 23:59 i odvijaće se isključivo putem Twittera i to korišćenjem heštega #MTVEMA i #NominateImeNominovanogIzvođača.

Obavezno moraju da stoje oba heštega: #MTVEMA i #NominateImeNominovanogIzvođača kako bi glas bio validan i ubrojan u krajnji rezultat glasanja. Heštegovi kojima se glasa za ponuđene izvođače izgledaju ovako:

#MTVEMA #NominateBillyAndol
#MTVEMA #NominateJackson
#MTVEMA #NominateSajsiMC
#MTVEMA #NominateSassja
#MTVEMA #NominateSiddharta

Izvođač koji osvoji najveći broj glasova publike korišćenjem određenog heštega na Twitteru plasiraće se u sledeći, finalni krug takmičenja za MTV Best Adria Act naradu gde ga već očekuju 2CELLOS, Daniel Kajmakoski, Marčelo i Hladno pivo.

Sledeći krug glasanja za MTV Best Adria Act počeće u utorak, 15. septembra, trajaće do 14. oktobra u ponoć i odvijaće se na www.mtvema.com. Tada će se za titulu najboljeg izvođača u regionu takmičiti 2CELLOS, Daniel Kajmakoski, Marčelo, Hladno pivo i pobednik Wild Card nominacija.

Ceremonija dodele “2014 MTV Europe Music Awards” nagrada održaće se u Milanu, u Italiji i to u Mediolanum Forum, u nedelju 25. oktobra 2015. godine.

Izvor: mtv.rs