PODELI

U četvrtak, 22. decembra, u Studiju M, svi zainteresovani Novosađani moći će da čuju, vide i razgovaraju uživo sa džez pijanistom i kompozitorom Matijom Dedićem.

Od 17h, Matija Dedić održaće radionicu “Harmonija leve ruke” na koju je ulaz besplatan, a od 21h i koncert pod nazivom “Matija svira Arsena” gde će novosadska publika imati jedinstvenu priliku da čuje ovog poznatog džez umetnika kako izvodi pesme svog oca Arsena Dedića.

Kao što je publici u Srbiji poznato, Matija je sin proslavljenog kantautora Arsena Dedića i pevačice Gabi Novak. Već sa pet godina počeo je da svira klasičnu muziku na klaviru. Slušao je skoro sve muzičke stilove i ubrzo otkrio džez koji mu je pružio mogućnost da muziku sagleda iz kreativnije i ličnije perspektive. Džez akademiju je završio u Gracu gde je privatne časove imao kod Johna Taylora iz Kelna, Hala Galpera, Billa Dobinsa i Barrya Harrisa.

Njegov album posvećen preminulom ocu Matija svira Arsena, čiji naziv nosi i koncert u kom ćemo imati priliku da uživamo u Novom Sadu, proglašen je najboljim albumom, a ujedno je i najprodavaniji album u Hrvatskoj. Mnogi su mišljenja da se radi o jednom od najboljih instrumentalnih dela na ovim prostorima u poslednjih dvadesetak godina.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na svim Gigstix prodajnim mestima po ceni od 1 000 dinara.

O projektu M Lab

Idejni tvorac projekta M Lab koji se organizuje u saradnji sa Radio Televizijom Vojvodine je Vasil Hadžimanov.

Od početka prve sezone M Lab klinike 2015. godine, novosadska publika imala je priliku da učestvuje u razgovoru i uživa u koncertima velikana muzičke i kulturne scene Srbije i regiona. Kroz održane radionice saznali smo iskustva i lične priče: David Biney-a, Dušana Kojića KOYE, Zafira Hadžimanova, Tonija Kitanovskog, Bojana Zulfirkapašića, Borisa Kovača, Zorana Kostića Caneta i benda Škrtice, Chabe Toth Bagija, Marka Đorđevića, Ramba Amadeusa i Skaj Viklera.

Koncertni nastupi koji su održani nakon svakog Master Class-a u punoj sali novosadskog Studija M bili su samo potvrda koliko je svako od njih pojedinačno jedinstven umetnik sa ličnim pečatom u svom radu i stvaralaštvu.  Decembarsko gostovanje Matije Dedića obeležiće poslednju epizodu M Lab klinike u ovoj godini.