PODELI

Nakon što Del Arno Band večeras svečano otvori petu sezonu Vračar Rocks! festivala, svakog petka, a često i subotom, u Centru za kulturu “Božidarac” Beograđani će biti u prilici da vide nastupe najaktuelnijih bendova sa regionalne scene.

Već u petak, 23. oktobra, u Radoslava Grujića 3 nastupiće psihodelični pop duo iz Beograda, grupa Ti, njihov sugrađanin Jovanović, i Miki Solus, zagrebačka atrakcija koja godinu dana unazad klupske scene širom Balkana čini zabavnijim nego ikad!

Pesmama “Pun kufer”, “Hipster”, “Robi Prosinečki”, nesvakidašnjim humorom i pomerenim muzičkim izrazom, MIKI SOLUS se vrlo brzo izdvojio kao jedan od najoriginalnijih izvođača u regionu. Akustični rep, s primesama energičnih i brzih jazz/punk elemenata… tako opisuju Mikija Solusa… U stvari, to što radi Miki Solus, kantautor koji je rekao “Ne!” gitari i seo za klavijaturu, nije lako opisivo…

“Nije rep, a repa se i nabraja sve u 16, nije funk, a ima silan groove, nije pop a ulazi u uho, nije rock, a čupavi su i mladi, nije alternativa, a teško da ste čuli nešto slično na domaćoj i regionalnoj glazbenoj sceni” (Anđelo Jurkas, 2014)

Neki bi rekli da je to muzički stand up – žurka koja se sa bine u roku od pesme, dve, proširi čitavim koncertnim prostorom u kojem, naprasno, svi postaju nasmejani!

Sa Miki Solusom kome će ovo biti prvi nastup na Vračar Rocks! festivalu, nastupiće i GRUPA TI – zavodljivi duo koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski, a koji nije potrebno posebno predstavljati niti posetiocima Božidarca, niti koncertnoj publici uopšte. Neverovatan je broj koncerata koje su Ilija i Trajče odsvirali u regionu, što solo, što na festivalima, sa jednim EP-jem “Koliko dana” i dva albuma, “Vidimo se!” i “Život u dvoje” objavljena u relativno kratkom vremenskom roku… U Božidarcu su na domaćem terenu, te očekujemo eksploziju kreativnosti i pozitivne energije koju uvek rado podele sa beogradskom publikom.

JOVANOVIĆ, koji će publiku uvesti u nastupe grupe Ti i Mikija Solusa, izvešće pesme sa svog istoimenog debi albuma koji trenutno promoviše, a koji predstavlja amalgam amerikane i bluza začinjen evropskim i balkanskim nasleđem.

Koncertna kombinacija koju ćemo biti u prilici da vidimo samo u Božidarcu, na Vračar Rocks! festivalu, 23. oktobra! Ulaznice po ceni od svega 400 dinara dostupne su u Felix Shop-u (TC Sremska, I sprat).
Na ulazu u Božidarac, na veče koncerta, ulaznice će koštati 500 dinara.