PODELI

Milan Petrovic Quartet započeće u sredu, 26. avgusta 2015. godine, turneju po Makedoniji svirkom u Resenu, nakon čega će biti gosti na International Jazz Weekend u Prilepu.

Zajedno sa Milan Petrovic Quartet-om na International Prilep jazz Weekend, nastupiće još i makedonski bendovi Tavitjan Brothers i Emin Dzijan trio, bugarski umetnik Theodosi Spassov, kao i ruski bend Salto i hrvatski Cul-De-Sac.

Odmah nakon nastupa na festivalu MPQ nastavlja sa svojim nastupima, pa je petak, 28. avgust rezervisan za jazz ljubitelje u Ohridu, dok će u subotu, 29. avgusta, u svirci moći da uživa publika u Kočanima. Prema rečima Milana Petrovića, turneja u Makedoniji, predvidjena je kao završetak uspešnog leta Milan Petrović Quarteta nakon nastupa na festivalima u Bosni, Hrvatskoj i Srbiji,a i objavljen prvi singl 17.01.2014. sa predstojećeg trećeg albuma ovog benda.

„Veoma se radujemo nastupu u Makedoniji, upoznavanju sa tamošnjom publikom i kolegama. Imali smo odlične svirke ove sezone, u dobroj smo formi, čekamo i novi album, tako da je pozitvno uzbudjenje na vrhuncu. Predstavićemo se sa onim najboljim što smo radili do sada, plus sa neobjavljenim temama i aranžmanima, a nadamo se da ćemo imati i dobre sessione sa našim kolegama i da ćemo uzvratiti gostoprimstvo nakon toga.“ 

Albumi “FAVORITES”(2013), “Excursion”(2012) dostupni su na:  https://mpquartet.bandcamp.com/