PODELI

Pobednik poslednje ovogodišnje Mini Gitarijade u Zrenjaninu je grupa Zemljotres iz ovog grada. Oni su se plasirali u polufinale 50. Gitarijade.

Mini Gitarijada održana je u centru grada, a pred brojnom publikom u kvalifikacijama su nastupili i: Waterwood iz Novog Sada, Mamurlook iz Varaždina i Beograda, Harlekin iz Inđije, DNK iz Vršca, Rust iz Novog Sada, No Discipline iz Zrenjanina, Drink Or Die iz Zrenjanina i Vox Elektrica, takođe iz Zrenjanina.

Nakon Mini Gitarijade u Zrenjaninu, poznato je 7 polufinalista 50. Gitarijade, koja će u Zaječaru biti održana od 11. do 13. avgusta na gradskom stadionu na Kraljevici: Brat iz Užica, Klot iz Beograda, Disciplinski postupak iz Kuršumlije, KBK iz Čačka, Belo u boji iz Gornjeg Milanovca, Hadži Prodane Duše iz Užica i Zemljotres iz Zrenjanina.

Podsetimo Karavan Gitarijade je prošao kroz 6 gradova Srbije u kojima su, u saradnji sa lokalnim samoupravama organizovane Mini Gitarijade: Užice, Sremska Mitrovica, Kosovska Mitrovica, Čačak, Valjevo i Zrenjanin.

Zaječarska Gitarijada počinje sutra, u četvrtak 11. avgusta, kada će biti održano prvo polufinalno takmičenje demo bendova. Drugo polufinale je dan kasnije, u petak 12. avgusta, a finale je u subotu 13. avgusta. Za titulu pobednika 50. jubilarne Gitarijade, ove godine boriće se 12 bendova.

Za pobednike 50. jubilarne zaječarske Gitarijade takmičiće se 12 bendova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske i Srbije.

Plasman u polufinale ovogodišnje Gitarijade bendovi su obezbedili na tri načina: pobedom na jednoj od mini Gitarijada, pobedom na nekom od partnerskih festivala u regionu i odlukom žirija 50. Gitarijade.

U prvom polufinalu 50. Gitarijade će nastupiti: Brat iz Užica, Klot iz Beograda, LSD (Logic System Disorder) iz Banjaluke, Belo u boji iz Gornjeg Milanovca, Disciplinski postupak iz Koršumlije, KBK iz Čačka,

Drzge večeri nastupaće: Nu Ance iz Bugarske, Hadži Prodane duše iz Užica, Zemljotres iz Zrenjanina, Rok u ponoć iz Bajine Bašte, Dark Sky iz Kosovske Mitrovice i Mamurlook, mešoviti bend iz Varaždina i Beograda.

Pobednik 50. Gitarijade, po oceni žirija, kao nagradu dobija snimanje svog prvog albuma.