PODELI

U Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, u subotu 2. aprila 2016. od 20 h, Miško Plavi Trio proslaviće prvih pet godina postojanja.

Zajedno sa najpopularnijim domaćim džez klavijaturistom Vasilom Hadžimanovim i jednim od najboljih bubnjara Srđanom Džonijem Dunkićem, naš poznati multiinstrumentalista Milivoje Petrović (Miško Plavi), nastupio je po prvi put u dvorani Doma Omladine 2011. godine, nakon otkazivanja turneje po Japanu, koji je te godine pogođen cunamijem.
Počasni gost bio je japanski ambasador, a Miško Plavi izrazio je zahvalnost i ukazao dirljivo muzičko priznanje zemlji u kojoj je pronašao ogromnu podršku i inspiraciju za svoj rad.

U proteklih pola decenije zajedničkog rada, ova tri izuzetna muzička karaktera, potvrdili su svoje jedinstveno mesto na domaćoj muzičkoj sceni uzbudljivim i uvek svežim nastupima.

Očekujemo puno od jubilarnog nastupa u jednoj od najboljih koncertnih dvorana u Srbiji. Deo koncerta biće unpluged, Vasil će umesto sintisajzera svirati Stenvej akustični klavir, dok će specijalni gost biti magični Slobodan Trkulja, koji je zvuke Balkana proslavio na Zapadu novom i modernom interpretacijom.

 

Milivoje Petrović – Miško Plavi je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista saradjujući sa bendovima: Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika, idr. Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio značajnu svetsku karijeru. Od 2000. godine izvodi program Music Around the World sa kojim je održao više od 200 koncerata u Japanu gde je objavio i album Istok ljubi zapad. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Vasil Hadžimanov, poznat kao predvodnik VH band-a,vodećeg fjužn sastava na ovim prostorima. Školovao se na čuvenom Berklee koledžu, najprestiznijoj muzickoj akademiji na svetu. Spisak muzičkih zvezda sa kojima je saradjivao i koncertnih sala gde je nastupao je veliki.

Srđan Dunkić – Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u regionu. Karijeru je počeo već kao dvanaestogodisnjak. Bivši je član VH band-a, a nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama – Bata Kovac, K2, Zana,Dragoljub Djuričić, Fuzzbox, Dado Topić…. U svojoj bogatoj muzičkoj biografiji se može pohvaliti i nastupima sa čuvenim Cosey Powell-om na njegovoj evropskoj turneji.

Slobodan Trkulja srpski je muzičar, multiinstrumentalista, kompozitor i pevač grlenog i vizantijskog stila. Krajem devedesetih upisuje amsterdamski džez konzervatorij. Sarađivao je sa brojnim džez sastavima i filharmonijskim orkestrima. Godine 2004. održao je gala solistički koncert u Centru Sava uz svoj sastav “Balkanopolis” sa Beogradskom filharmonijom pod dirigentskom palicom Arjana Tina. Nastupa 2005. u okviru izložbe Ekspo u Japanu. Na Egzit festivalu 2006. nastupao je potpuno sam na sceni pred oko tri hiljade ljudi. Njegovu muziku opisuju kao „savremenu i umetnički inteligentnu sintezu tradicionalne srpske muzike i modernog džeza i fuzije“.