PODELI

Multimedijalna izložba i projekat pod nazivom “Re: location 2013” biće postavljena od 16. avgusta u programskom prostoru Studentskog kulturnog centra Novi Sad, klubu “Fabrika”.

Reč je o trećoj izložbi u letnjoj sezoni 2013. u “Fabrici”, projekat koji je nastao u saradnji “Crazygoat Art Promotion iz Velike Britanije, SKCNS-a i Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Posetiocima će se predstaviti sledeći umetnici: Chris Meigh-Andrews, Pete Daviz, Lawrence Cassidy, Mike Walton, Mary Fitzpatrick, Tao Lashley-Burnley, Linda Wooding, Jonny Moss.

O projektu:

“Crazygoat Art Promotions”, na čelu sa umetnikom Mike Waltonom, je internacionalna umetnička organizacija koja promoviše kreativni dijalog i kulturnu različitost kroz postojeći program razmene. Fokusirana je na savremenu umetnost i edukativno partnerstvo uz organizaciju izložbi, rezidencijalnih programa, diskusija i publikacija. To je neprofitabilna umetnička organizacija osnovana 2004. godine sa namerom da služi potrebama grupe umetnika koji su se osećali oštećenim od strane galerija i institucija u Velikoj Britaniji.

Organizacija stremi da umetnicima i muzičarima pruži priliku da dobiju širu publiku kroz organizovanje događaja, stvaranje mreže kontakata sa umetničkim galerijama, organizacijama i regionalnim savetima. Šireci svoje onlajn prisustvo, Crazygoat se nada da će ostvariti svoje ciljeve i dobiti lokalnu, nacionalnu i internacionalnu reputaciju kao organizacija dizajnirana da pomogne umetnicima kako bi ostvarili veći uspeh na odabranom polju.

relocation_skc_fabrika

Prilika za povezivanje sa umetnicima iz Novog Sada javila se iz prethodne posete “Crazygoat Promotions” Srbiji u periodu od 2004. do 2006. godine gde su na više mesta izlagani radovi britanskih umetnika, uključujući dve putujuće izložbe “LA1 –Re:location” 2005. godine i “In Transit” 2006 godine. Takođe, organizacija ima iskustva u izlaganju radova srpskih umetnika (“Embargo”) u “John Moor”- u u Liverpulu tokom liverpulskog bijenala 2006. godine, sa gostujućim umetnicima Borisom Kandolfom (Niš) i Atilom Kapitanjom (Novi Sad). Svi ovi događaji imali su domino efekat gde su većini učesnika ponuđeni novi programi, događaji i izložbe i u Srbiji i u Velikoj Britaniji.

Mike Walton je upoznao umetnost na Balkanu tokom boravka (2002. godine) u slikarskoj koloniji u manastiru iz 14-tog veka, Poganovu. Godine 2009. oženio se bosankom/srpkinjom i u junu 2011. godine njihove ćerke bliznakinje rođene su u Beogradu.

“Crazygoat” trenutno razvija web stranicu koja bi uključivala umetnike iz 224 zemlje, na taj način čineći je globalnom u pravom smislu te reči. Nedavno otvorena stranica na Fejsbuku već je umrežila ljude iz 14 zemalja. Web stranica trenutno sadrži radove umetnika iz 22 zemlje.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.