PODELI

Petak i subotu u novosadskom klubu CK13 obeležiće svirka ukupno pet izvođača.

U petak, 15. aprila, od 21h nastupaće Nađa, Čistilište i Voda Nad Vodama.

Nađa je indie / art rock / singer-songwriter projekat iza koga stoji Nađa Vračarić iz Novog Sada. Muziku stvara pod uticajem izvođača kao što su St. Vincent, Eugene McGuinness, Grizzly Bear, Sufjan Stevens i Arcade Fire. Svoj solo projekat je započela u septembru 2013. godine.

Čistilište je trio iz Beograda. Njihova muzika je eksplozivna kombinacija mračnijeg zvuka, noise-a i art punk-a. Beskompromisan stav, snažna energija i velika prijemčivost pesama kriju se iza masivnog zvuka koji pokreće telo. Čistilište je neizostavna koncertna atrakcija za one kojima muzika ne predstavlja samo zabavu.
Ivana Paunović – gitara, vokal
Nemanja Bulatović – bas
Trajče Nikolovski – bubanj, vokal

Bend Voda nad vodama oformljen je u Novom Sadu 2007. godine oslonivši se na punk logiku da je bitan stav, a ne muzičko iskustvo. Iako muziku Vode nad vodama ne možemo svrstati u žanr punk muzike, njihovi koncerti su izuzetno bučni sa dominantnim molskim pasažima radikalno svedenih ritmova i vokalnih harmonija,koji su možda ključni u izlivanju ogromne energije ovog punk is not dead svedočenja u 21. veku.
Zoran Padežanin – vokal
Dragan Radić- gitara
Marijan Toader – bas
Boris Malinović – bubanj

Cena ulaznice: 250 dinara.

A u subotu, 16. aprila, od 22h nastupaju Lira Vega i Auf Wiedersehen.

Lira Vega je bend koji postoji od kraja XX veka, u početku četvoročlana rok postava, vremenom evoluira u duet koji 2015. godine izdaje treći studijski album “Duhovi”. Bend iza sebe ima skoro dvodecenijsko iskustvo i “uprkos nevelikom broju izdanja, predstavlja trajnu vrednost domaće alternativne scene”. Dvojac na sceni izvodi pesme sa aktuelnog, kao i najveće hitove sa prethodna dva albuma u novim aranžmanima, sa elektronskom matricom.
Nakon veoma uspešne i neobične promocije albuma u beogradskom KC Gradu sredinom januara, bend nastavlja promovisanje albuma i u drugim klubovima u regionu, pa je na red došao i novosadski CK13.

Auf Wiedersehen kombinuje elektro zvuk i funk ritmove sa blues gitarama, psihodelijom sedamdesetih i osamdesetih godina XX veka. Publici su najpoznatiji su po radijskim singlovima “Grad” i “Koferi”, a njihov zvuk se može definisati kao garažni disko, elektro blues ili electro-no wave-disco punk. Ukoliko vam se đuska, a da to nije ono uz šta uobičajeno đuskate, mislimo da će Auf Wiedersehen zadovoljiti izvesne kriterijume nekompromisnosti i oslonca na groove koji vašim kolenima i kukovima ulivaju izvesnu dozu autonomnosti pri pokretu.

Cena ulaznice: 300 dinara.