PODELI

Proslava organizovana povodom nagrade “Najbolje iz Srbije” koju je Belgrade Beer Fest dobio u kategoriji “Najbolja manifestacija u funkciji promocije Srbije” za 2014. godinu, održana je u sali “Amerikana” u Domu omladine Beograda uz brojne goste, prijatelje i partnere festivala.

Goste su pozdravili Zoe Kida, promo lice Belgrade Beer Festa i Miloš Aleksić u ime Beogradske kulturne mreže koji se prisutnima zahvalio na nagradi.

“Velika nam je čast što smo uspeli da dobijemo nagradu, koja nam je ujedno podsticaj da vredno radimo i opravdamo rezultate. Beogradski festival piva izrastao je u najposećeniji i najveći pivsko – muzički festival u jugoistočnoj Evropi, čiji broj posetilaca svake godine raste.  Tako je za dvanaest godina postojanja ovu manifestaciju posetilo preko sedam milona gostiju, koji su  bili u prilici da uživaju u više od 530 koncerata i degustaciji preko 200 brendova piva”, naglasio je Aleksić dodajući da je najveća nematerijalna vrednost koju Beer Fest donosi Beogradu i Srbiji  stalno građenje imidža naše zemlje kao privlačne turističke destinacije. “Poruka festivala koju će posetioci iz drugih zemlja ponesti sa sobom je da je Srbija gostoprimljiva zemlja, željna druženja i interakcije sa okruženjem”, kazao je Aleksić.

Beogradska kulturna mreža, kao osnivač i producent Belgrade Beer Festa, prvi put ove godine predstavila je i novu manifestaciju “Beer Garden” koja će biti održana od 10. jula do 12. avgusta na makiškoj strani Ade Ciganlije, a čiji je kompletan muzički program upravo na ovoj proslavi.

Posetioci će tokom 32 dana moći da uživaju u besplatnim koncertima popularnih bednova kao što su Ortodox Celts, Vampiri, Zemlja gruva, Eva Braun, Del Arno Bend, Samostalni referenti, Dža ili Bu, Dječaci, Plejboj, Svi na pod, Blaža i Kljunovi…

Bend Ničim izazvan koji je bio zadužen za dobru atmosferu u Domu omladine, tokom leta, takođe, će nastupiti na Beer Gardenu. Kompletan program pogledajte OVDE.

Proslavi su prisustvovali brojni muzičari koji su ranijih godina učestvovali na Beer Festu: Đule i Srba (Vang Gogh), Vlada Džet, Gvozden (Kristali), Era (Vampiri), Milan Mumin (Love Hunters), Milan Stanković (Sevdah baby), direktor Javnog servisa Dragan Bujošević, glavni i odgovorni urednik Danasa, Zoran Panović, glumac Nenad Okanović i mnogi drugi.

Ovogodišnji 13. Belgrade Beer Fest, da podsetimo, održaće se od 19. do 23. avgusta na Ušću, a ulaz će kao i ranijih godina biti besplatan.