PODELI

Treći po redu regionalni Sajam omladinskog turizma, Youth Fair, biće održan neposredno pred muzički festival EXIT, 8. i 9. jula 2014, u Novom Sadu, kada ovaj grad postaje centar okupljanja mladih iz celog sveta.

Mesto održavanja događaja su Trg Slobode i Katolička Porta (gde se održava ART ECO MARKET) u centru grada, a jedno od najznačajnijih imena jugoslovenske i srpske pop-rok muzike BAJAGA i INSTRUKTORI, će uz veliki broj izvođača na pravi način zagrejati posetioce za predstojeći EXIT festival!

Sajam omladinskog turizma, YOUTH FAIR će i ove godine okupiti najatraktivnije omladinske destinacije Balkana (kao i festivale, klubove, centre za ekstremne sportove i mnoge druge neotkrivene atrakcije regiona), turističke organizacije i turističke agencije koje se bave promocijom omladinskog turizma, kao i nevladine organizacije koje se bave regionalnim povezivanjem mladih na području Zapadnog Balkana.

Uz njih, na trgu će biti organizovan do sada najjači muzički program. Zvezde prvog dana YOUTH FAIR-a, 8. jula biće jedno od najznačajnijih imena jugoslovenske i srpske pop-rok muzike, Bajaga i Instruktori, čiji su se hitovi odavno duboko urezali u kolektivnu svest generacija “od 7 do 77”. Na glavnoj bini pridružiće im se i Positive Vibrations Movement bend koji čine muzičari sa Jamajke, Velike Britanije i Srbije. a 9. jula, na Trgu Slobode, očekuje nas spektar sjajnih zvukova domaće muzike koji predvode Marčelo i Iskaz (RS) i Lollobrigida (RS/HR).

Učesnici ovogodišnjeg sajma biće brojni novosadski festivali i predstavnici aktivnog turizma Novog Sada (EXIT festival, Ulični svirači, Pokret gorana, Smeh yoga, Aktivna fruška, Dani Brazila, predstvanici biciklističkih udruženja, turističke agencije i smeštajni kapaciteti sa ponudom za mlade iz Novog Sada), turistička ponuda za mlade iz Beograda (zajedno sa Mixer festivalom, Beer festom), ponuda iz Vojvodine, Subotice, Zlatibora, Zapadne Srbije, Turistička organizacija Srbije, Nišville festival zajedno sa Turističkom organizacijom Niš, Turistička organizacija Budve, Crne Gore, Republike Srpske, kancelarija EU u Srbiji, Hostelski savez Republike Srpske, studentska organizacija AIESEC, AEGEE, Studentska unija Srbije, organizacije maldih poput FORTUNSa i Serbia4Youth, turističke agencije koje nude ponudu za aktraktivne turističke destinacije u zemlji i regionu – Puzzle Group i Jungle Travel i mnogi drugi.

5 YF

Cilj Sajma je da se kroz zajedničku regionalnu inicijativu Balkan pozicionira kao jedna od najatraktivnijih destinacija za mlade na svetu. Omladinski turizam, koji na globalnom nivou prihoduje više od 100 milijardi evra godišnje, predstavlja veliki potencijal za sve države regiona Zapadnog Balkana, a ovakvom međusobnom promocijom i udruživanjem može se postići maksimalan učinak za svaku državu ponaosob.

Ove godine, paralelno sa YOUTH FAIR i EXIT festivalom biće održana i AGORA konferencija u okviru koje će se održavati niz radionica, predavanja, prezentacija i panel diskusija na teme koje mogu biti interesantne organizatorima manifestacija i turističkim organizacijama.

Poslovni deo YOUTH FAIR-a, biće održan 9. jula od 10 do 12 časova, tokom koje će se izlagači upoznati sa prednostima brendiranja omladinskih destinacija.

GET EXITed je već dobro poznati muzički deo ove manifestacije koji će okupiti poznata muzička imena sa ciljem da zabavi sve posetioce Sajma. Muzički deo YOUTH FAIR-a biće održan paralelno sa održavanjem Sajma omladinskog turizma YOUTH FAIR – 8. i 9. jula 2014. godine, da bi se dan kasnije zajedno sa svim učesnicima Sajma nastavilo druženje na Petrovaradinskoj tvrđavi na ovogodišnjem festivalskom spektaklu EXIT (10-13. jul). Ove godine pod nazivom YOUTH FAIR ADVENTURE (WELCOME TO SERBIA – EXIT FESTIVAL NOVI SAD 2014.) program će se odvijati na glavnoj bini na Trgu Slobode, a jedinstveni spoj Latino i Reggae bine biće predstavljen u Katoličkoj porti, koji će obilovati različitim muzičim žanrovima, kao i plesnim atrakcijama. Program glavne bine počeće od 19:30h a završiće se u 1:00h, dok će muzički program u Katoličkoj porti trajati od 19h do ponoći.

Do sada najjači program GET EXITed-a činiće Bajaga i Instruktori (RS), Lollobrigida (HR / RS), Marcello i Iskaz, DJ Ikonika (UK), WENTI WADADA (JAMAICA), HORNSMAN COYOTE (RS), MAK FLOSS (UK), SAJSI MC & BKO, AnA (RS), CHAY NELLE (UK), CHOMA SUMBU & Latino heat ( Cuba ), TEVARBULEBRA Nishville bend, Don’t Touch Anything – DTA (RS), Yoga Smeh, Positive Vibrations Movement bend ( Uk / Jamaica / Serbia ), Herbal Queen, Butchaa, CHOMA SUMBU & Latino stage heat (Cuba), Ras Milenko i Irie Revolution Sound.

1 YF

Zvezde prvog dana YOUTH FAIR-a, 8. jula biće legendarni Bajaga i Instruktori, čiji su se hitovi odavno duboko urezali u kolektivnu svest generacija “od 7 do 77”. Na glavnoj bini pridružiće im se i Positive Vibrations Movement bend 9. jula, na Trgu Slobode, na glavnoj bini YOUTH FAIR-a očekuje nas spektar sjajnih zvukova domaće muzike koji predvode Marčelo i Iskaz (RS) i Lollobrigida (RS/HR).

Za ljubitelje elektro zvuka, na tajnoj lokaciji, u sklopu YOUTH FAIR AFTER PARTY-ja, nastupiće DJ IKONIKA iz Velike Britanije! Ovu sjajnu producentkinju i DJa opisuju kao retku i rado viđenu žensku figuru među dominantnom muškom scenom dubstep muzike.

Turisti koji stignu ranije u Novi Sad, kao i domaća publika, imaće priliku da osete duh EXITa u samom centru grada. Tim povodom, biće predstavljene i neke od publici najomiljenijih bina sa EXITa, Reggae i Latino stage koji će biti postavljen u Katoličkoj porti. Na ovoj bini punoj egzotičnih ritmova, u toku ova dva dana, nastupiće najistaknutiji predstavnici reggae i latino bina WENTI WADADA (JAMAICA), MAK FLOSS (UK), ANA PERISIC (RS), CHAY NELLE (UK), CHOMA SUMBU & Latino stage heat (Cuba), HORNSMAN COYOTE, SAJSI MC & BKO (RS), Herbal Queen, Butchaa, Ras Milenko i Irie Revolution Sound.

Domaćoj, ali i EXITovoj publici već dobro poznat domaćin Positive Vibrations Reggae stage-a, WENTI WADADA, preneće svoju neiscrpnu pozitivnu energiju i posetiocima YOUTH FAIR-ove bine u Katoličkoj porti. Pored nastupa na velikoj bini, Wenti će na pravi način predstaviti binu pozitivnih vibracija svima koji se upute ka centru grada 8. i 9. jula, kao i pesmu po kojoj je muzički program YOUTH FAIR-a dobio ime “Welcome To Serbia”.

Na ovaj jedinstven način, kao uvertira pred početak jednog od najvećih muzičkih festivala na svetu, YOUTH FAIR će na praktičan način ukazati na potencijal umrežavanja više događaja, jer će posetioci sajma pored Novosađana, biti građani celog sveta.

Youth Fair organizuju Exit Tim, Turistička organizacija Grada Novog Sada uz podršku Grada Novog Sada i Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo iz Novog Sada.