PODELI

U subotu 1. oktobra u Zombiju u Bečeju očekuje vas pravi metal spektakl! Bečejcima u goste dolazi all-girl melodic death metal sastav Nemesis iz Beograda, a kao njihovi specijalni gosti nastupiće speed-thrash metal bend Haste iz Vrbasa.

Nemesis je jedini ženski melodic death metal bend u Srbiji. Nastao je krajem 2013. godine u Beogradu, po ugledu na Arch Enemy. Tokom prvog sastanka shvatile su da bi idealno rešenje bilo da u tom bendu sviraju samo devojke. Prvobitno su izvodile pesme drugih bendova, ali se trenutno bave isključivo autorskim radom. Bend je više puta nastupao u lokalnim beogradskim klubovima kao i Domu omladine Beograda, Kulturnom centru Studentski grad i Centru za kulturu „Božidarac“. Osim toga pobednice su Demo masters festivala 2014. godine u kategoriji kaver bendova, organizatorke festivala „Žene sviraju sve“ i učesnice festivala „Hajde da virimo“ koji je održan u Apolo dvorani u Pančevu.

U maju 2016. godine, objavile su spot za svoj prvi singl „Vengeance“ koji će se naći na EP-u, zajedno sa pesmama Living Dead People, Savages i Divine Retribution. U planu je da se EP izda tokom leta 2016. godine, a krajem iste godine će započeti snimanje svog prvog albuma. Bendovi koji ih inspirišu su Arch Enemy, Death, Pantera, In Flames, Trivium i Kreator. Inspiraciju za tekstove nalaze u problemima 21. veka, kao što su kapitalizam i globalizacija, ali i u filozofskim temama.

Haste je Thrash/Speed metal sastav iz Vrbasa, nastao 2014. godine. U periodu do pre nekoliko meseci članovi benda su se menjali kada je Haste dobio finalnu postavu sa kojom će početi dalji rad.
Repertoar benda se trenutno sastoji od kombinacije obrada bendova kao što su Kreator,Death,Sodom,Nailbomb, ali i par autorskih naslova. U bližoj budućnosti bend planira da sadržaj repertoara promeni na isključivo autorski materijal.

Ulaz će biti 150 dinara.