Panonski AntiGlobalEtnoPunk u subotu 13. juna direktno vrši napad na Jadransku rivu slovenačkog grada Portorož.

Iz svog nekada prirodnog okruženja, sa prostora Panonskog mora, popularni somborski sastav Neozbiljni pesimisti održaće nastup u slovenačkom gradu Portorož, i to u Kanela baru Portorož.

Mesec dana kasnije, 11. jula Pesimisti će nastupiti na festivalu “Mladinin Oder” u Mariboru, gde će iste večeri deliti binu sa još jednim bendom iz Srbije, Metak za zlikovca.

Neozbiljni pesimisti u aprilu ove godine objavili su provokativni singl, a ubrzo zatim i spot za pesmu “To narod zna” koja je u vrlo kratkom roku postigla veliki uspeh i dobila odlične kritike novinara i publike.

Bend je do sada objavio albume ”Neka bude što biti ne može” (2010) i “Omladinci kud’ ste pošli” (2012). Nastupali su na svim značajnijim festivalima u zemlji, a kao najveći dosadašnji uspeh je velika popularnost i raspordate ulaznice na do sada svakom održanom koncertu u Poljskoj. Pesimisti su tri puta imali turneje u Poljskoj, a uskoro ih očekuje još jedno druženje sa poljskom publikom.

Ovog leta nastupiće na nekoliko velikih festivala, a sve aktivnosti vezane za Neozbiljne pesimiste možete pratiti na njihovoj zvaničnoj facebook stranici i sajtu www.neozbiljnipesimisti.com.

.