PODELI

Treću godinu za redom u Užicu se održava NEXT festival na radost brojnih ljubitelja rokenrol i elektronskog zvuka.

U Gradskom kulturnom centru tokom 24. i 25. aprila  biće postavljene dve bine na kojima će nastupiti neka od vodećih imena regionalne muzičke scene.

Primarni cilj festivala kao i prethodnih godina, ostaje humanitarni – sav prihod od ulaznica namenjen je socijalno ugroženim licima.

Za pozitivnu festivalsku atmosferu na trećem NEXT festivalu zaduženi su Gramophonedzie Live Experience, Billy Andol, Iskaz, Sinestezija, Hadži Prodane Duše, THCF, Fluid Underground, Stereo Banana i Ubrzo Potom. Dok su za dobar elektonski zvuk tokom trajanja NEXT festivala odgovorni Manjane, Dušan Kačarević, Igor Jadranin, Miloš Pavlović Regen, Wise D & Kobe, Luka Vuković B2B, Ivan Radojević, Ivan Pečeničić i mnogi drugi.

Sav prihod od ulaznica NEXT festivala ove godine namenjen je Udruženju “Roditelj Užice”, odnosno najugroženijim porodicama. NEXT festival je 2013. godine organizovan u saradnji sa fondom B92 i akcijom ”Bitka za bebe i porodilišta”, kada je sav prihod dobilo Užicko porodilište i kupljen je CTG aparat. Prošle godine, zahvaljujući NEXT festivalu, udruženje “Anđeli” dobilo je sredstva za opremanje prostorija mentalno nedovoljno razvijenih lica.

Pojedinačna ulaznica za festival košta 300 dinara i može se nabaviti u Gradskom kulturnom centru i Win Win radnjama.