PODELI

U subotu, 17. maja, u klubu “The Quarter” novosadskoj publici svoj prvi album predstaviće grupa Ničim Izazvan.

Album su nedavno izdali za Lampshade media i postavili ga za preslušavanje na muzičkom servisu Deezer, a takođe se može i besplatno preuzeti sa interneta. Recenziju albuma mogli ste već da pročitate na našem portalu.

Izlazak albuma podrazumevao je i planiranje koncertne promocije po Srbiji i regionu. Proteklog vikenda nastupali su u beogradskom klubu “Mikser House” sa bendom Letu Štuke, a krajem juna sviraće i na Arsenal festu gde će binu podeliti sa Vlatkom Stefanovskim i Džibonijem.

Publika u Novom Sadu ima tu privilegiju da bude među prvima koja će čuti album „Ničim Izazvan“ uživo. Specijalni gost grupe u subotu biće Aleksandar Stanojković. Ulaznice mogu da se nabave na svim GIGS TIX prodajnim mestima po pretprodajnoj ceni od 300 dinara, a na ulazu će biti 400 dinara. Početak je u 22h, a ulaz u klub biće moguć od 21h.

Bend je formiran u proleće 2011. od strane Bojana Gluvajića (vokal i gitara) i Borisa Bakalova (vokal). Ubrzo su im se priključili Boris Barović (bubanj), Mane Gluvajić (bas gitara) i Kuga Boriša (klavijature). Kasnije su u sastav došli i Nemanja Vujović (gitara), Dragana Ilić (prateći vokal) i Igor Martinko (violina,truba,harmonika,gitara). U jesen 2012. došlo je do promene na bubnjevima. Kristian Hengl ulazi u bend. Početkom 2014. godine, umesto Hegla za bubnjeva seda Milica Rančić.

Ničim izazvan je koncentrisan na autorsku muziku sa krajnje iskrenim tekstovima inspirisanim ljubavlju, životom, raznim unutrašnjim dilemama, sukobima i svakodnevicom koja se krije iza banalnosti koja nas okružuje. Tekstove oživljavaju raznovrsni ritmovi od valcera i tanga, preko latino ritmova do fanka i roka, čak i do flertovanja sa pankom. Veliki broj akustičnih instrumenata doprinosi stvaranju zanimljivog arhaičnog zvuka.

U proleće 2012. uspostavljaju saradnju sa Đanijem Pervanom, bubnjarem i producentom sarajevskog sastava Letu Štuke i Rundekovog Cargo Orchestra i iz te saradnje nastaje prvi singl ”O tebi”.

Glasovima slušalaca pesma „O tebi“ je krajem 2012. proglašena domaćim hitom godine na Radiju B92.

Sredinom aprila ove godine objavljuju s voj prvi studijski album pod istoimenim nazivom. Album se sastoji od šest već objavljenih singlova i četiri potpuno nove pesme koje je publika do sada mogla da čuje samo na živim nastupima. Ukupno jedanaest numera producirao je sarajevski producent Ðani Pervan. Ploča je snimana tokom protekle dve godine u mostarskom studiju MC Pavarotti, zatim u studiju Šamarčina u Vrbasu, kao i u studiju Dobro polje u Beogradu.