PODELI

Grupe Nirvana i Kiss, kao i Piter Gebrijel, Linda Ronstadt , Daryl Hall i John Oates, kao i Cat Stivens i menadžer Bitlsa Brian Epstein, primljeni su u Rokenrol kuću slavnih.

Na svečanosti u Njujorku pratećem bendu Brusa Springstina, The E Street Band-u uručena je nagrada za “muzičku izuzetnost”.

U ime Nirvane, nagradu je primila sestra pokojnog Kurt Cobain, Briana O’Connor, a tu su bili i Dave Grohl i Krist Novoselić. Ceremoniji je prisustvovala i udovica pevača – Courtney Love. Kiss su, kao što su i obećali, ceremoniju ispratili bez nastupa, jer je u Kuću slavnih primljena stara postava grupe i tako izlostavljeni sadašnji članovi Eric Singer i Tommy Thayer.

Frontmen R.E.M. Michael Stipe Nirvanu je predstavio rečima: “Govorili su istinu i mnogo ljudi tu istinu je slušalo. Bili su jedinstveni i glasni i izuzetno originalni.“

“Znate, pripremila sam veliki govor, ali sada sam odlučila da ćutim,” rekla je Courtney Love a onda zagrlila Novoselića i Grohla. “To je to, žao mi je što Kurt nije ovde da uradi isto ovo.”

Nirvana je nastupila na ceremoniji uz pomoć mlade novozelandske pop zvezde Lorde, ali i St. Vincent i Kim Gordon. Lider Foo Fighters-a David Grohl odao je priznanje svom prethodniku na bubnjevima Nirvane Chad Channingu, za rad na albumu “Nevermind”.

Krist Novoselić je još rekao:“Fanovi Nirvane mi prilaze svaki dan i zahvaljuju se na muzici koju smo ostavili. Kada to čujem – svaki put pomislim na Kurta Kobejna.”

Nirvana je uvedena u Kuću slavnih prvi put kada je to bilo moguće, pošto je pravilo da se to radi kada se navrši 25 godina od prvog izdanja benda.

Joan Jettje sa “All-star” Nirvana bendom pevala “Smells Like Teen Spirit”, Kim Gordon “Aneurysm”, St. Vincent je izvela “Lithium”, dok je Lorde pevala “All Apologies”.

Springstinov E Street Band, 15 godina od kada je Boss primljen, takođe je postao stanovnik Kuće slavnih, ovoga puta kao “solo” izvođač.

https://www.youtube.com/watch?v=n-CDPyIrhdU

Foto: BETA/Charles Sykes/Invision/AP

Izvor:B92.net