PODELI

Doom, sludge, jazzcore supergrupa sastavljena od članova Porcupine Tree, Somme i MoRkObOta biće prvi puta u Zagrebu, a zatvoriće ovogodišnji ZEZ (Zavod za eksperimentalni zvuk) 17. prosinca.

Eraldo Bernocchi  je jedna od najinteresantnijih osoba europske eksperimentalne scene, ponekad premalo istaknut. Sredinom devedesetih pokrenuo je projekt Somma koji je osim Eraldove gitare u svojoj stalnoj formi imao zbor od sedam tibetanskih svećenika i legendarnog Billa Laswella na basu. Kroz godine je projekt rastao pa je 2007. u njega ušao Lorenzo Esposito Fornasari i Nils Petter Molvaer.

2008. pokrenuo je RareNoiseRecords baziran u Londonu i ubrzo potom s Lorenzom, Massimom Pupillom, basistom benda Zu i svuda prisutnim bubnjarem Balaszom Pandijem osnovao Obake. Priču o Massimovom nestanku čuli ste kad smo pred ljeto organizirali povratnički koncert Zua, pa je na njegovo mjesto došao Trevor Dunn iz Mr. Bungle i Secret Chiefs 3. Ubrzo ga je zamjenio Jason Köhnen koji svira s Bong-Raom.

Ove godine na bas je došao Colin Edwin iz benda Porcupine Tree, a o novom albumu Mutations se  šuškalo cijele godine u rock podzemlju. Bend je album predstavio preko The Quietusa koji je njihov prvi album svrstao u najbolje albume 2011. godine. Na dan kad je album objavljen u kategoriji rock glazbe slušanošću je prestigao Sonatu Articu, Slipknot, In Flamese i druga popularna imena u rock i metal glazbi.

S obzirom na Balaszove obaveze prema drugim bendovima, za bubnjeve na Mutations turneji sjeda Jacopo Pierazzuoli iz talijanskog doom benda MoRkObOt.

Karte za koncert možete nabaviti u pretpodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 40 kn, na ulazu karta će koštati 50 kn. Studenti uz predočenje važeće X-ice na ulazu kluba kartu mogu kupiti po cijeni od 30 kn, ove karte ne mogu se kupiti u pretprodaji. Ulaz se otvara u 20h. Broja karata je ograničen.