PODELI

Na dvadesetu godišnjicu smrti Milana Mladenovića Dom omladine Beograda organizuje veče sećanja na njegov život i rad.

Milan Mladenović (21.09.1958. Zagreb – 5.11.1994. Beograd) bio je poznati jugoslovenski  muzičar, kompozitor, gitarista i pevač.

Limunovo drvo, Šarlo Akrobata, Katarina II i Ekatarina Velika su grupe u kojima je, zajedno sa ostalim članovima ovih sastava, stvarao, svirao, pevao  i – ostavio neizbrisiv trag na kulturnog sceni SFRJ.

Program kojim će biti obeleženo 20 godina od njegove smrti počinje u 19h projekcijom epizode serijala “EKV – KAO DA JE BILO NEKAD” autora Dušana Vesića, posvećena Milanu Mladenoviću. Serijal “EKV – KAO DA JE BILO NEKAD” je dokumentarna serija koja govori o radu i  sudbinama članova jedne od najznačajnijih rok grupa sa prostora SFRJ.

Sa po;etkom u 19.35h biće održana tribina čiji je moderator Sandra Rančić, novinarka, koautorka serijala “EKV – Kao da je bilo nekad”, a uvodnu reč daće Dragan Ambrozić, Odgovorni urednik programa Doma omladine Beograda.

Sagovornici:

Moma Rajin, novinar, urednik SKC-a početkom 80-ih godina 20. veka, čovek koji je omogućio sastavu Šarlo Akrobata da stvara neometano u prostoru koji pripada institiuciji kulture, što je u tom momentu bilo u najmanju ruku neobično

Dušan Vesić, novinar, reditelj i producent serije i filma “EKV – Kao da je bilo nekad”

Aleksandar Žikić, novinar i muzičar, autor knjige o Milanu Mladenoviću “Mesto u mećavi”, koja je ovih dana doživela reizdanje, na dugogodišnje zahteve mnogobrojnih poštovalaca Milana Mladenovića

Goran Filipović, postapsolvent Katedre za Istoriju Univerziteta u Beogradu, čiji se diplomski rad bavi  temom subkulturnih grupa osamdesetih godina u Beogradu.

Branko Radaković, nastavnik likovne kulture, čiji se film “Limunovo drvo” nalazi u završnoj fazi snimanja.

Publika će imati ekskluzivnu priliku  da  pogleda i odabrane inserte iz budućeg dokumentarca, kao i da čuje neke snimke ovog sastava po prvi put.