Ovogodišnji Belgrade Beer Fest otvoriće kapije 19. avgusta na Ušću, a da je sve spremno potvrđuje i kompletan muzički program najmasovnijeg festivala u ovom delu Evrope.

Tokom pet dana festivala očekuju vas nastupi preko 30 izvođača i bendova, kao i dva svetski poznata DJ-a.

Već prve večeri festivala pred publikom na Ušću od 18h sviraju Šinobusi, zatim Cotton Pickers i Nikola Vranjković. Od 21.30h nastupiće jedan od najvećih domaćih rok sastava – Riblja čorba. Pre njih sviraju Neno Belan&Fiumens, a od 23 sata provod se nastavlja na najbolji način žurkom koju priređuje DJ Roger Sanchez.

U četvrtak, 20. avgusta, na veliko zadovoljstvo posle šest godina na Beer Festu, nastupiće Rundek Cargo Trio. Slede trenutno najveće hip-hop zvezde iz Crne Gore, Dedduh i Noyz poznatiji kao Who See, a njih će, pred ponoć, zameniti Babe, bend sa ništa manje pozitivnim zvukom i uvek raspoloženim frontmenom Žikom Milenkovićem. Ovog dana sviraće i Kristali i Bolesna štenad.

Premijerno na festivalu treće večeri nastupiće folk-punk–rock sastav Brkovi iz Zagreba. Ovo veče obeležiće grupa Galija i kultni beogradski hip–hop trio Bad Copy. Pola sata nakon ponoći, za miks pultom biće house zvezda DJ Sandy Rivera. Program će otvoriti Ničim izazvan nakon kojih će nastupati Legende. Još jedan bend koji će zasvirati u toku večeri je beogradski sastav Samostalni referenti.

U subotu, 22. avgusta od 21.15h svira grupa Kerber, potom će nastupiti holandski trio Kraak & Smaak Live. Od 23.15h binom će „zavladati“ prepoznatljivi irski tonovi kada na scenu izađu ikone Beer Festa Orthodox Celts.  Nakon popularnih Kelta, na „novi talas“ će nas podsetiti Davorin Bogović, originalni pevač Prljavog Kazališta, koji na Beer Festu nastupa prvi put. Uz njih nastupaće i Artan Lili, Neverne bebe i Dejan Petrović Big Band.

Poslednje večeri festivala publika će od 20 sati uživati uz Vampire, a nakon njih nastupiće Kiki Lesendrić&Piloti uz specijalne goste iz Holandije – Luminize. Ove večeri slušaćete i Dingospo Dali, Zemlju gruva, Pips Chips & Videoclips.

Na festivalu će publika moći da uživa i u preko 150 vrsta piva. Ulaz je besplatan.

bbf_program