Nastavlja se borba inovativnih i originalnih neafirmiisanih muzičara za glavnu nagradu Converse Rubber Tracks takmičenja– besplatno snimanje u kultnom novosadskom Studiju M.

O daljem ttoku takmičenja odlučuje žiri kojeg čine Mirela Priselac Remi (Elemental), Vladimir Radusinović Radule (Atheist Rap) i Marko Šelić Marčelo.

Preko 100 bendova iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore prijavilo se na Converse Rubber Tracks takmičenje u proteklom periodu.

Online glasanjem fanova u top 15 na sajtu rubbertracks.converse.rs ušli su bendovi Raskid 13 (Pančevo), Cloud Town (Skoplje), Anita Iličić Band (Kikinda), Violeta (Beograd), Harpun (Novi Sad), Rok u ponoć (Bajina Bašta), Sajzerbiterlemon (Beograd), Spunk (Sremska Mitrovica), June (Skoplje), Vizija (Skoplje), Këpurdhat (Tetovo), Morebit (Maglaj), Robini Hudovi (Banja Luka), Otg feat Plastik Zappa (Kiseljak) i Das Rage (Vukovar).

Remi, Marčelo i Radule imaju pred sobom pravi izazov u sledećim danima. Od petnaest žanrovski različitih bendova moraju izabrati sedam do 15. aprila.

Radule iz poznatog novosadskog punk rock sastava Atheist Rap poručuje: “Učestvovanje u Converse Rubber Tracks žiriju je za mene novo iskustvo, jer nikada ranije nisam učestvovao u izboru bendova koji su konkurisali svojim snimcima. S obzirom da sam s mojim bendom na turneji po Nemačkoj, preslušavam svakodnevno online materijale. Ima interesantnih i inovativnih bendova. Nadam se da oštrinu mojih čula pri izboru neće otupeti sve ono što turneja sa sobom nosi. One koji su svoje snimke predali tek čekaju iskustva turneja, na samom su početku, zavidim im na tome…”

U periodu od 4. do 10. maja sedam najboljih bendova moći će nesmetano raditi na svojoj muzici u Studiju M. U Srbiju specijalno zbog njih prvi put dolaze producenti iz “Converse Rubber Tracks“ studija iz Brooklyna. Zajedno s kolegama iz Novog Sada, pratiće rad mladih nada regionalne scene i preneti im deo svog znanja.