Nakon zagrebačkih Brkova, drugo veliko ime koji organizatori Selfesta najavljuju za ovogodišnje izdanje festivala su Orthodox Celts.

Orthodox Celts je jedan od najatraktivnijih i najomiljenijih bendova na našoj sceni koji je spojem tradicionalne irske muzike sa pop i rock zvukom, osvojio ne samo region nego i veliki deo Evrope za 22 godine svog postojanja. Do sada su objavili pet albuma “Orthodox Celts”, “The Celts Strike again”, “Green roses”, “A moment like the longest day” i “One, Two… Five”.

Najveća potvrda njihovom kvalitetu i popularnosti su brojni fanovi koji na njihove koncerte u Beogradu dolaze čak iz Irske. Orthodox Celts su osnovani 1992. godine kao prvi bend u Istočnoj Evropi koji neguje zvuk tradicionalne irske muzike. Sjajnim nastupima i velikom količinom pozitivne energije okupili su zavidan broj fanova koji ih prati na svim nastupima. Njihova popularnost uticala je na mnoge mlađe bendove širom regiona, pa se irska muzika na ovim prostorima odomaćila i postala sinonim za dobar provod.

Tokom svoje dve decenije duge karijere nastupali su na svim bitnim festivalima u regionu, na mnogima i po nekoliko puta, a ove godine dolaze u Selenču na Selfest 2015.

Pored Orthodox Celtsa, na prvoj festivalskoj večeri 24. jula, za sada je najavljen nastup popularnog zagrebačkog benda Brkovi. Ne propustite ovu dobitnu kombinaciju i posetite Selfest!

Ovogodišnji Selfest trajaće tri dana i sva tri su žanrovski određena. Prvo veče je veče rock zvuka, dok su drugom večeri organizatori odlučili da obraduju sve ljubitelje elektronskog zvuka. Pored sjajnog subotičkog funke/house/disko/pop benda Perpetuum Mobile, druge večeri organizatori obećavaju nezaboravan provod uz odlične DJ-eve radija AS FM, plesačice, svetlećeg robota, vatromet, piro-efekte, balone, CO2 mašiname i razne vizuelne efekte koji će ovo veče pretvoriti u pravi spektakl kakav se može videti samo na najvećim evropskim festivalima.

Kao i prošle godine, nedelja je posvećena svim generacijama a pogotovo onim malo starijim zbog kojih će se akcenat staviti na staru, narodnu muziku. Očekuje se da neko od najpoznatijih imena te branše nastupi te večeri.

Kao prethodne dve godine, i ovogodišnje izdanje festivala održaće se u dvorištu OŠ “Jan Kolar” u Selenči, a organizator Selfest-a je Omladinsko udruženje „PLAY“ iz Selenče.