PODELI

Nakon letnje pauze rock program Good Vibrations vraća se 16. septembra  u zagrebački Vintage Industrial Bar gde će idućih devet meseci ugostiti najbolje od hrvatske i međunarodne alternativne scene.

Čast da otvore novu sezonu pripala je globalno popularnom bendu Stoned Jesus, a uz njih će nastupiti švedski Greenleaf i domaće snage Umor. Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 40 kuna i mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), a na dan otvaranja biće 50 kuna. Organizatori pripremaju još neka iznenađenja za ovu priliku.
Ukrajinski psychodelic stoneri STONED JESUS vraćaju se u Vintage nakon rasprodanog koncerta prošle godine. U međuvremenu momci su izdali treći po redu album „The Harvest“,  koji je naišao na jednoglasnu pohvalu muzičke kritike i publike. Uz stvari s novog albuma Ukrajinci će izvesti i dobro poznate pesme s dva prethodna studijska izdanja, od kojih se broj pregleda onih najpopularnijih na Youtube-u broji u milionima.

Uz njih, u Vintage stižu i cenjeni i sve popularniji stoner rock bend iz Švedske – Greenleaf. Greenleaf je prvobitno nastao kao side project dvoje ljudi – gitariste i producenta kultnog švedskih stonera Dozer. Bend je vremenom prerastao u mnogo više od side projecta, a na dva albuma u periodu od 2007. do 2012. vokalne dužnosti u bendu je obavljao frontmen popularnih Truckfightersa. U Zagreb stižu na krilima hvaljenog zadnjeg albuma „Trails & Passes“.

Domaće snage na otvaranju će braniti svima dobro poznati zagrebački doom/stoner bend UMOR. Momci su odradili nekoliko turneja po Evropi, izdali dva albuma i split EP s Cojonesima, a na Good Vibrations stižu po drugi put. Aktuelni album „Held Us Silent For A Moment“ izdali su prošle godine.

Nakon bendova kroz svet dooma, stonera i alt rocka suvereno će vas voditi DJ Kneža. Početak je u 20.30h.