Ako imate između 15 i 30 godina i živite u Novom Sadu i okolini, imate slobodnog vremena i želite kreativno da ga iskoristite i uz to imate motivaciju da poboljšate svoju lokalnu zajednicu pruža vam se prilika da doprinesete da Novi Sad postane Omladinska prestonica Evrope za 2019. godinu.

OPENS2019 tim – projektni tim koji realizuje projekat Kandidature Grada Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope za 2019. godinu otvorio je poziv za volontere koji je otvoren do 26. jula.

OPENS 2019 projekat je počeo tokom 2016. godine i za sada se Novi Sad plasirao u prvih 5 gradova u trci za ovu prestižnu titulu. Celim procesom kandidature upravlja omladinska zajednica Novog Sada, kroz Omladinski forum koji čini više od 90 omladinskih i organizacija za mlade iz Novog Sada.

Opšti cilj OPENS19 projekta je: „Stvaranje većih mogućnosti za mlade, pri čemu se mladi osposobljavaju da postanu inicijatori pozitivnih promena i sprovode inovativne ideje, ne samo u Novom Sadu već i na nacionalnom i međunarodnom nivou.“

OPENS 2019 tim nudi vam puno zanimljivih treninga i radionica, smeha i druženja, priliku za razvoj i napredovanje za 30 pozitivnih mladih ljudi koji će volonterski pomoći da se građanima i građankama Novog Sada prenese ideja inicijative da za 2019. godinu Novi Sad postane Omladinska prestonica Evrope.

Popunite aplikacioni formular najkasnije do 26. jula u 17h i pošaljite na mail gordana@opens2019.rs, a OPENS tim će vas pozvati na kratko upoznavanje, te do 2. avgusta objaviti rezultate konkursa.

Za lica mlađa od 18 godina potrebna je i saglasnost roditelja.

Prva akcija u kojoj će volonteri učestvovati je Međunarodni dan mladih 12. avgusta.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja pišite na jelena@opens2019.rs ili gordana@opens2019.rs.

Aplikacioni formular možete preuzeti OVDE.

Foto: NOVI SAD for European Youth Capitol 2019