STRENGTH je zagrebački Pantera tribute bend vraća na „mesto zločina“ u sklopu 12. godišnjice smrti gitariste Dimebaga Darrella Abbotta.
Darrell Lance Abbott  rođen je u Arlingtonu, Teksas, 20. avgusta 1966. a preminuo u Columbus, Ohio, 8. decembra 2004. godine. Poznat kao “Diamond Darrell”, “Dimebag Darrell” ili jednostavno “Dime” je bio američki muzičar, najpoznatiji kao gitarista i osnivač sastava Pantera. Takođe je svirao u sastavima Damageplan i Rebel Meets Rebel, te je mlađi brat bubnjara Vinnia Paula Abbotta. Smatra se jednim od najuticajnijih gitarista modernog heavy metala te su ga čitatelji magazina Guitar World proglasili sedmim najboljim heavy metal gitaristom svih vremena.
Preminuo je 8. decembra 2004. nakon pucnjave na nastupu u Columbusu.
Strength čine četvorica mladića, ujedno i članovi zapaženih autorskih metal bendova, koji Panteru slušaju od osnovnoškolskih dana te su iz ljubavi prema ostvarenjima ove heavy metal institucije napravili tribute, a svojom set listom koja je sastavljena od najvećih hitova svima omiljenog teksaškog benda sigurno neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

Ekatarina Velika ili EKV bila je jedna od najpoznatijih i najuspješnijih rock grupa i to u dosta kratkom periodu od 1982. – 1994. kada je preminuo frontmen Milan Mladenović.
Grupa je nastala 1982. godine u Beogradu, kada su pevač i gitarista grupe Šarlo akrobata, koja se malo prije toga raspala, Milan Mladenović i gitarist Dragomir Mihajlović Gagi osnovali sastav “Katarina II”. Bend je nekoliko puta menjao članove, a svi zajedno zaslužni su za diskografiju koja je i dan danas među pesmama koje slušaju i stari i mladi.

IQV (EKV REAL TRIBUTE) osnovan je 2000. godine u Rumi. Bavi se interpretacijom pesama kultne jugoslovenske grupe Ekatarina Velika. Cilj benda je da svirkom približi mlađim generacijama bar delić onoga što se moglo čuti na nastupima Ekatarine Velike, ali i podsećanje starijih generacija na nešto što je bilo vredno na ovim prostorima. Važe za najbolji EKV tribute bend!