PODELI

Članovi bečejske rok grupe Eva Braun pokrenuli su inicijativu da Plato ispred Gradskog pozorišta u Bečeju ponese ime Vlade Divljana.

Za Gorana Vasovića-Vasketa pevača i bas gitaristu najpoznatije bečejske rok grupe “Eva Braun” dileme nema: Plato ispred Gradskog pozorišta u Bečeju treba da ponese ime, prošle godine preminulog rokera, frontmena Idola, Vlade Divljana.

Mislili smo da bi bila dobra ideja da se to desi upravo u Bečeju je jer je Vlada Divljan nakon povratka iz Australije prvi povratnički koncert održao upravo u Gradskom pozorištu pored ovog platoa i prelomio da se ponovo vrati u svet muzike. Mislili smo da u svemu tome ima i neke simbolike. S druge strane mislim da je on osoba koja u svakom slučaju to zaslužuje – kaže Goran Vasović-Vaske.

becej

Član opštinske Komisije za dodelu imena ulicama i trgovima u Bečeju Dalibor Kekić kaže da inicijativa već ima podršku njegovih kolega iz opštinskog veća kao i predsednika opštine Vuka Radojevića.

Ono što je bitno je da se sve dešava u momentu kada renoviramo gradski Trg a u planu imamo i renoviranje fasade Gradskog pozorišta. To nam je dalo ideju da i sam Plato, koji će se verovatno, posle svih procedura zvati po Vladi Divljanu, upristojimo kako bi bio na nivou imena velikana naše pop-rok muzike – kaže Dalibor Kekić.

Vasović kaže da inicijativu podržava i Dina, supruga Vlade Divljana..

U međuvremenu, kaže Goran Vasović, rodila se ideja da se svakog 10. maja, na dan rođenja Vlade Divljana, ubuduće održavaju rok koncerti na ovom Platou.

Izvor i video: rtv.ts

Foto: yugopapir.com