PODELI

Na INmusic festival stiže plesna senzacija My Baby – bend koji svojim plesnim ritmovima, gitariskim blues solažama i hipnotičkim nastupom raspleše publiku u svakom delu sveta!

Holandsko-novozelandska trojka My Baby iznenađujuća su kombinacija psihodeličnog bluesa, rocka i funka kao i raznih folk i plesnih ritmova – od zapadnoafričkih plemenskih plesnih elemenata preko indijskog ragasa do elemenata savremene dance scene.

Bend je osnovan 2012. godine u Amsterdamu kada su brat i sestra Joost i Cato van Dyck, uz blues gitaristu Daniela ”DaFreez” Johnstona odlučili da zajedno šire ljubav prema bluesu i plesnim ritmovima. Četiri godine nakon osnivanja mogu se pohvaliti sa dva snimljena albuma, 150 svirki godišnje, ali i brojnim obožavateljima koji su posebno aktivni putem društvenih mreža. Debitantskim albumom ”Loves Voodoo” iz 2013. godine izrazili su protest protiv negativnih aspekata savremenog društva, a pesmama s drugog albuma “Shamanaid” iz 2015. godine nastavili su sa zanimljivom kombinacijom hipnotičkog vokala, ponavljajućih beatova i gitarskih deonica. Britanske novine The Argus komentarisale su kako je ”veoma retko da bend koji nastupa uživo uspeva da stvori atmosferu koja je obično rezervirana za glavne DJ-eve večeri, ali The Baby to uspeva”.

My Baby su poznati po zapanjujućim nastupima i zahvaljujući posebnom muzičkom i scenskom izrazu bude veliko interesovanje publike – kako fanova tako i onih koji ih prvi put vide na pozornici. Rasplesali su publiku brojnih evropskih velikih festivala, a ovoga leta stižu i na zagrebački INmusic! Iako na festivalskom prostoru ima raznih kutaka za odmor, verovatno će ostati prazni jer će plesni ritmovi grupe My Baby rasplesati i najumornije!

My-Baby-INM-web-800x600

Osim uz My Baby, na jedanaestom izdanju INmusic festivala plesaće se uz izvođače: Florence + The Machine, PJ Harvey, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, The Coral, Yeasayer, The Heavy, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Orkesta Mendoza, Monoswezi i mnoge druge! Leto počinje na INmusic festivalu!

INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. juna 2016. godine na Jarunu u Zagrebu uz podršku Ožujskog piva kao powered by sponzora kao i OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.

Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska, a mogu se kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.

Sve dodatne informacije dostupne su na www.inmusicfestival.com kao i na INmusicovim društvenim mrežama.