????????????????????????????????????

Producentska kuća Starhill sinoć je zvanično počela sa snimanjem dokumentarnog filma “Nebeska tema” o jednom od najznačajnijih muzičara sa naših prostora, Vladi Divljanu.

U studiju Aleksandra Protića zabeležana je fascinantna priča Zdenka Kolara o velikom prijateljstvu sa Vladom Divljanom puna emotivnih momenata i zanimljivih anegdota. Ovo svedočenje, koje je za potrebe filma snimljeno samo zvučno (bez slike, tzv. “off”), predstavlja intimnu vizuru na jednog izuzetnog čoveka.

“Sa jedne strane mi je drago što učestvujem u ovom projektu, to dugujem mom drugu i komšiji Vladi, a sa druge strane to mi budi setu jer me je film naterao da se setim nekih stvari koje sam potisnuo. Divna je stvar što se ovako nešto događa, što je Mladen Matičević došao na ideju da napravi film o Vladi, on to definitivno zaslužuje. Takođe je divno što je cela moja generacija muzičara uzela učešća, mislim da ovo može da bude veoma lep i kvalitetan film”, izjavio je Zdenko Kolar sinoć nakon snimanja.

Mladen Matičević, reditelj i scenarista filma “Nebeska tema”, je nakon uspešnog starta rekao: “Veoma sam srećan što je počelo snimanje, svi smo dugo čekali ovaj trenutak. On donosi posebnu vrstu uzbuđenja jer počinje velika avantura. Druga stvar koja mi je draga je da smo otpočeli film sa Zdenkom Kolarom koji je i u mojoj glavi i u Beogradu mitska muzička figura. Ove dve stvari me čine vrlo srećnim”.

Audio snimanje pojedinih učesnika trajaće do kraja meseca, a onda se nakon uskršnjih praznika prelazi na snimanje slike.

U filmu će, pored Zdenka Kolara, učestvovati i Darko Rundek, Aleksandar Šandorov, Momčilo Bajagić Bajaga, Petar Peca Popović, Svetozar Cvetković, Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Emil Tedeschi, Predrag Popović, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Dejan Vučetić Vuča, Boris Mladenović, Dušan Kojić Koja, a spisak još nije konačan.

Premijera filma “Nebeska tema” planirana je za jesen ove godine.

Sve informacije o filmu možete pronaći na sajtu filma – www.nebeskatema.com i Facebook strani – www.facebook.com/NebeskaTema.

Foto: Nemanja Đorđević