PODELI

Dart Vejder, Volter Vajt, Merilin Monro, Adolf Hitler i mnogi drugi defilovali su tradicionalnim 42. maskenbalom u KST-u.

Tema ovogodišnje manifestacije je bila „Noć bez sna“ i zaista nema naziva koji bi bolje opisao subotnji događaj.

Rani jutarnji sati i svanuće su označili kraj zabave, a većina posetilaca je ostala upravo do samog završetka. Kako i ne ostati? Bad copy, Ničim izazvan, Neša Galija, Sinestezija, Samostalni referenti, Besne gliste, Stereo Banana – i naravno Šašić. Upravo je ikona domaćeg folka ’90-ih bio možda i presudan začin zašto je plan za celovečernju žurku uspešno realizovan. Jer posle višesatnog bauljanja hodnicima Elektrotehničkog fakulteta i desetak sasutih piva, retko šta može da legne tako dobro kao „Crna ženo“ ili „Ona je priča života moga“. Ali neka to bude poslednja rečenica o Željku, da ne biste pomislili da ste upali na sajt Grand revije.

Međutim svi izvođači zaista zaslužuju najviše pohvale i sa priličnom sigurnošću se može reći da niko nije podbacio, već naprotiv.

Što se tiče prerušavanja, pored istorijskih i fiktivnih ličnosti interesantne su bile Arapkinje, kauboji, vatrogasci, policajaci, ložači. Možda i najčešći kostimi su bili doktori sa sve maskama na licima.

kst_foro_iVana_zivanovic

To ne bi bilo toliko zanimljivo da unutrašnjost zgrade ne podseća pomalo na bolnicu, a kada vidite po nekoliko maskiranih lekara kako idu u grupicama možete lako pomisliti da se nalazite u filmu „Variola vera“. Takvi prizori su stvarali možda i veću sablasnost nego pogled na razne đavole, vampire ili zombije.

Iako fraza glasi da maske padaju u ponoć, u KST-u ove godine su pale ujutru. Retko ko je otišao razočaran, a verovatno će većina posetilaca doći i naredne godine kada bude red da se maske opet stave. Možda neke i kreativnije od ovogodišnjih… ako je uopšte moguće.

Stefan Milivojević

Foto: Ivana Živanović

Pogledajte galerije fotografija na Facebook stranici Kluba studenata tehnike.