Autori predstave “Dogvil” pozivaju sve zainteresovane da se kreativno izraze u narednim danima i time učestvuju u ovom ostvarenju čija će premijera biti održana 19. decembra u Beogradu (Mikser House).

Poziv je otvoren do 3. novembra, a tema ove nedelje je “Mržnja”.

Možete poslati video u trajanju do 30 sekundi, fotografije (do 10 komada) ili tekst do 1000 karaktera. Odaberite formu koja vam najviše odgovara, a radove možete priložiti isključivo na facebook-u OVDE.

Tema će se menjati svakih sedam dana tako da će do 3. novembra biti obuhvaćene ukupno četiri. Nakon isteka ovog roka biće objavljeno koji će radovi biti korišćeni u predstavi „Dogvil“ u kojoj će glavnu mušku ulogu igrati Branislav Trifunović, a za glavnu žensku ulogu audicija će biti održana 22. oktobra. Više informacija o audiciji možete pročitati OVDE.

„Dogvil“ je pozorišna adaptacija scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira u režiji Kokana Mladenovića (kompozitor: Marko Grubić).

Autore ove pozorišne predstave najviše zanima specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na svakog pojedinca u izolovanoj zajednici. Na bini su tri muzičara, glumica i glumac, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa videom, odnosno filmskim scenama na velikom platnu, koje dominira scenografijom.

Koproducenti predstave „Dogvil“ su Mikser, SKC Novi Sad, Dom omladine Pančeva i Marko Grubić (Fast Forward).