PODELI

Producent poslednjeg albuma Davida Bowie-a progovorio je o poslednjoj želji jednog od najobožavanijih umetnika naše epohe.

“Uvek je radio što je želeo raditi i želeo je to učiniti na svoj način i na najbolji način. Njegova smrt ne razlikuje se od njegovog života – to je umetničko delo. Snimio je “Blackstar” za sve nas kao poklon. Godinama sam znao da će to učiniti. Samo što nisam bio spreman na to. Bio je izvanredan čovek, pun ljubavi i života. Uvek će biti sa nama. A sada bi bilo prikladno zaplakati”, napisao je Tony Visconti na svojoj Facebook stranici jutros.

Njegov dugogodišnji prijatelj, saradnik i producent još od 1969. i evergrina “Space Oddity” potvrdio je tako da je David svoj poslednji album poklonio obožavateljima širom sveta.

Iggy Pop, Rolling Stones, Madonna, Brian May, Florence + The Machine, Marc Almond, Goldie… mnogi umetnici odaju počast preminulom Davidu Bowie-u.

“Prijateljstvo s Davidom upalilo je vatru u meni. Nikad nisam sreo tako brilijantnu osobu. On je bio najbolji koji se mogao pronaći”, reči su Iggy Popa.

“The Rolling Stones su šokirani i u dubokoj tuzi kad su čuli za smrt dragog prijatelja Davida Bowie-a. Ne samo da je bio predivan čovek, već i izvanredan umetnik, pravi original”, tweet je službene stranice The Rolling Stonesa.

“Poražena sam! Taj veliki umetnik mi je promenio život. Prvi koncert koji sam u životu gledala u Detroitu! Talentovan. Unikatan. Genije. Čovek koji je promenio igru. Čovek koji je pao na Zemlju. Tvoj duh živeće večno!”, napisala je Madonna na svojoj Facebook stranici.

“David Bowie bio je istinski inovator, istinski kreativac. Neka počiva u miru”Pharell Williams.

“Bowie je postojao kako bi svi mi otpadnici naučili kako je nastranost dragocena stvar. Promenio je svet zauvek”, izjavio je Guillermo del Toro.

“Ne događa se često da iskreno plačem za umetnikom, ali sad sam potpuno razoren. Previše je značio. Zbogom Davide Bowie i naša mladosti. Volimo te.”Marc Almond.

“Hot tramp I love you so”Primal Scream.

“Hvala ti Davide, bilo je zadovoljstvo zvati te prijateljem. Ti si ikona, inspiracija i neustrašivi kreator. Vreme je da slavimo njegovo nasleđe; svi mi kreatori, umetnici i radnici. Izgubili smo jednog od nas, ali to ne znači da nastojimo napustiti naš cilj, već učiniti to na način kako je to gospodin David Bowie učinio. Počivaj u miru”, napisao je Goldie na svom Facebook profilu.

“Davide Bowie izvršio je ogroman uticaj na mene kroz život… Originalni zvezdani čovek vratio se zvezdama. Hvala ti za sve što si nam doneo. Počivaj u miru David Bowie”Florence +The Machine.

“Počivaj u miru, Davide.”Foo Fighters.

“Probudio sam se kasno nakon duge noći i video šokantnu vest. David Bowie je otišao. Ne znam mogu li uopšte reagovatii. Bio je neustrašivi talenat i gubitak za kulturu i muziku njegovim odlaskom je neprocenjiv. U našim životima uvek je bio izazovan, inovativan… i šokantan. Nisam znao da je bio toliko blizu smrti. Voleo bih da mogu reći nešto. Jako sam tužan. Moje iskreno sauešće porodici. Ali kakav je to bio život. David Bowie, Zvezdani čovek, heroj. Počivaj u miru”, napisao je na svojoj službenoj stranici Brian May.

The Ritzy bioskop u Brixtonu u Londonu, mesto Davidovog rođenja, takođe je odalo počast slavnom pevaču.

ritzy cinema

Izvor: ravnododna.com