PODELI

Nakon spotova “Čovek”, objavljenog u decembru prošle godine i „Milion milja“  u maju ove godine, bend Kofein snimio je novi spot, ovog puta za pesmu „Prava reč“.

Pesma je snimljena tokom proleća u studiju Revolver u Novom Sadu, a kasnije je miksana i masterovana u studiju Shock Room. Spot je sniman za vreme snimanja pesme kao i na Sirmium Rock Festu 2014.

U ovoj pesmi, kao i na S.R.F. festivalu, gostovao je Nenad Karišić, gitarista bendova Pop Shot i Plug and Play.

Tokom leta sledi kratka pauza za odmor od studija i nastupa, tačnije do 19. avgusta kada je i prvi sledeći nastup benda Kofein a nakon toga će najaviti nove datume za kraj leta/početak jeseni.

Kofein je bend koji predstavlja nastavak autorskog rada trojice muzičara nakon prestanka rada i/ili neaktivnosti bendova u kojima su ranije svirali.

Goran Blagojević (bubanj i prateći vokal) , je uporedo sa aktivnim radom kao sound engineer bendova Vrelo i IQV (i saradnje sa mnogim drugima, kako bendovima, tako i na raznim festivalima širom EX YU), svirao bubanj u mnogim više ili manje poznatim metal/punk/rock i pop bendovima. Zajedno sa Goranom K. i Nemanjom V. je bio član punk benda Škart iz Rume. Goran Kovačević je gitarista i vokal pomenutog benda Škart koji je svojevremeno u punk krugovima bio izuzetno aktivan bend i sa kojim je snimljen jedan promo album pre par godina. Dalji rad sa Goranom B. nastavlja u bendu Tribute To Kud Idijoti, koji je formiran nakon smrti pevača Kud Idijota, Tuste. U bendu Kofein svira bass gitaru i peva neke glavne i većinu pratećih vokala. Nemanja Velimirović (gitara, glas) je autor većine pesama u bendovima u kojima je svirao. One Big Hell, Breathe, Zaipods i još mnogo drugih bendova u poslednjih 15 godina su se zbog različitih razloga rasformirali i nažalost prestali sa radom. U Kofeinu svira gitaru i peva i bavi se home recording-om za svoje i druge bendove.

Uporedo sa autorskim pesmama, Kofein će na koncertima izvoditi obrade poznatih radijskih hitova sa Ex Yu prostora u svom fazonu. Debi album benda Kofein očekuje se tokom 2014te godine, a na njemu će se naći nove verzije nekoliko pesama koje su svirane sa bivšim bendovima, i nekoliko novih pesama.


.