U ponedeljak, 03. septembra, u Američkom kutku (Petra Drapšina 3, iza Sinagoge) sa početkom u 18.00 časova, održaće se predavanje ”Hip Hop kultura i mladi”. Predavač će biti Džef Čeng, umetnik i pisac, koji se bavio oblastima kulture, politike, umetnosti i muzike. Predavanje će biti održano na engleskom jeziku.Čeng je inače direktor Instituta za raznovrsnost u umetnosti i član odbora za Afro američku pozorišnu umetnost na Stanford Univerzitetu. Bio je stipendista američke Ford fondacije iz domena književnosti i dobitnik je nagrade „North Star News”. Proglašen je jednim od “50 vizionara koji menjaju svet” od strane Utne Reader magazina.

Pored mnogih dobijenih priznanja izdvajamo njegovu prvu knjigu „Can’t Stop Won’t Stop” (“Ne mogu da stanem, neću da stanem”), zatim American Book Award (Nagrada za američku knjigu) i Asian American Literary Award (Nagrada za azijsko – američku književnost). Takođe je priređivač knjige “Total Chaos: The Art and Aesthetics of Hip-Hop” (Totalni haos: umetnost i estetika hop-hopa).

Zbog velikog interesovanja za ovo predavanje, organizatori mole da obavezno rezervišete mesto putem imejla americkikutak@nscable.net.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.