PODELI

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu, 20. novembra 2019. godine u 20:00 časova održati premijeru predstave KNJIGA O DŽUNGLI. Pretpremijera će se održati u nedelju, 17. novembra u 17:00 časova.

Predstava KNJIGA O DŽUNGLI je rađena po motivima knjige Radjarda Kiplinga, a po dramatizaciji Nine Ćosić, u režiji Marka Jovičića. Total dizajn je uradila Irina Somborac, a kompozitor je Vojislav Savić. Igraju: Jovan Popović, Đorđe Kreća, Zorana Milošaković- Tasić, Ljubomir Ristić, Goran Popović, Ivana Todorović.

„Knjiga o džungli” je adaptacija istoimenog teksta engleskog nobelovca Radjarda Kiplinga, koji je svoje detinjstvo delom i proveo u odsustvu roditelja. Kipling je svoju karijeru novinara obavljao i u Indiji gde je upoznao bogat životinjski svet Indijskog podkontinenta. Samo delo ima dosta elemenata autobiografskih detalja prenesenih u životinjski svet. „Knjiga o džungli” je i adaptirana u Diznijevom studiju kao jedan od filmskih klasika u režiji Volfganga Rajterermana (1967.) U osnovi se radi o sedam priča spojenih u jednu celinu.

U našoj adaptaciji tekst je u znatnoj meri prilagođen uslovima koje zahteva pozorišni ambijent. Originalni tekst je osavremenjen, sa dosta unesenih duhovitih elemenata. Živopisni kostimi, koloritna scenografija i adaptirana muzika Džordža Burnsa iz istoimenog crtanog filma su osnova za pozorišnu priču o ljudskim karakterima smeštenim u životinjsko carstvo i prilagođeni su za uzrast koji će uglavnom činiti publiku ove predstave. Marko Jovičić, reditelj.