U produkciji SKC Novi Sad, 5. oktobra u 20.30 časova u SKCNS Fabrici biće izvedena predstava “Ubiti Zorana Đinđića”. Predstava je nastala po motivima drame “Ubiti Zorana Đinđića” koju su napisali Rajko Đurić i Zlatko Paković, a adaptaciju i režiju ove drame potpisuje Zlatko Paković.

U predstavi igraju Nikola Đuričko, Emina Elor, Bojan Dimitrijević, Jovana Stipić, Igor Filipović i Milijana Makević. Scenografiju su uradili novosadski poznati umetnik Nikola Džafo i Art Klinika, muziku je komponovao Božidar Obradinović, tekst songova je napisao Tomislav Marković a dizajn plakata uradio je Vladimir Strajnić.

 “Na atentat na Đinđića treba gledati đinđićevski. Istina se ne nalazi, dakle, u motivima za ubistvo premijera, nego u rezultatima tog ubistva. Dosta se govorilo o izvršiocima, vreme je da govorimo o korisnicima atentata.

Predstava „Ubiti Zorana Đinđića“ je osveta svima onima koji su priželjkivali Đinđićevo ubistvo i njime se okoristili. Njima se treba izrugivati na smrt, jer oni čine sve da građani i građanke Srbije budu nezadovoljni i sumorni. Predstava je poput sna, poput onog sna iz kojeg se budimo od sopstvenog smeha. Ali, buđenje je košmarno, jer se budimo u jalovoj stvarnosti, bez perspektive za one koje volimo.

Ovde i sada hoćemo da dostignemo ironiju koja ume osvetnički da likuje nad grozom i da razveselimo Đinđićevu sen.”  izjavio je režiser Paković

Premijera je zakazana za 5. oktobar premijera 20.30h, a predstavu možete pogledati još:

6. oktobra u 20.30h, 7. oktobra u 20.30h, 9. oktobra u 21h, 10. oktobra u 20.30h i 11. oktobra u 20.30h.

Cena karte za premijeru je 1.000 dinara, a komplet od dve karte košta 1.500 dinara. Cena za reprize je 800, a komplet od dve ulaznice za ove termine je 1.400 dinara. Karte za studente i za premijeru i za reprize su po 500 dinara, uz indeks. Prodajno mesto CD Šop Mungos Njegoševa 14 i biletarnica SKCNS Fabrika na dane igranja.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.