Nakon 8 regionalnih gradova i 11 besplatnih muzičkih radionica 1. marta počeo je The Converse Rubber Tracks konkurs.

Svi zainteresovani bendovi ili pojedinci, bez obzira na žanr, mogu se prijaviti popunjavanjem online aplikacije i slanjem materijala preko sajta http://rubbertracks.converse.rs/ ili http://www.converse.hr/ do 20. marta.

Potom će uslediti period online glasanje od 23. marta do 4. aprila. Glasanjem fanova u najuži krug ulazi 15 bendova od kojih će zatim, žiri izabrati 7, koji će dobiti priliku za snimanje u Studiju M u Novom Sadu.

U žiriju Converse Rubber Tracks takmičenja su Mirela Priselac Remi (Elemental), Vladimir Radusinović Radule (Atheist Rap) i Marko Šelić Marčelo, koji će do 15. aprila proglasiti pobednike.

Izabrani bendovi ili pojedinci ući će u novosadski Studio M 4. maja, a imaće priliku snimati pod budnim okom domaćih i stranih producenata koji dolaze iz New Yorka i “Converse Rubber Tracks“ studija iz Bruklina.

Izvođači će u Studiju M provesti dovoljno vremena na stvaranju materijala, a zatim i zadržati puno pravo na svoju muziku.

Do sada su kroz besplatne muzičke radionice koje su održane u Beogradu, Splitu, Sarajevu, Nišu, Novom Sadu, Zagrebu, Banjaluci i Skoplju Converse Rubber Tracks takmičenje podržali Atheist Rap, Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips), Sajsi MC, SevdahBaby, Letu štuke, Marčelo, gitarista Saša Friš, muzički producent Predrag Pejić, Mirela Priselac Remi i Luka Tralić Shot (Elemental), Sopot, Petar Mladenovski (Superhiks) i Jonathan.