Musicology je kao festival poslednje dve godine postao neophodnost muzičkog i kulturnog života glavnog grada, okupljajući najveće zvezde džez, soul, fank i bluz pravaca. Kao što je najavljeno, festival je ove godine sastavljen od koncerata koji će se u klubu Bitefartcafe održavati sve do maja 2017. godine.

Seriju koncerata Musicology Barcaffé Sessions spektakularno će otvoriti The Brand New Heavies i to sa dva koncerta, 5. i 6. oktobra, zbog velikog interesovanja i brze prodaje karata. Samo dve nedelje kasnije, na istom mestu nastupa najcenjenija fado pevačica današnjice, Cristina Branco.

Partner festivala ove godine je Barcaffé, sinonim za savršenu šoljicu espresso uživanja, koja je stvorena da nam ulepša dan. „Uživanje u Barcaffé espresso kafi jednako je opuštanju uz zvuke muzike koja budi optimizam i dobro raspoloženje i to je gotovo prirodna veza između ova dva brenda. Barcaffé je vrhunska mešavina kafe nastala pažljivim izborom najboljih zrna, koju smo stvorili u cilju da pravom ljubitelju kafe priušti uvek novo i originalno uživanje. Tu vidimo mogućnost da se energije Barcaffé espresso i Musicology festivala sjedine i osvoje sve one koji znaju šta je dobra muzika, i kakav je taj jednistven osećaj optimizma i zadovoljstva koji stvara šoljica najbolje kafe“, izjavio je Andrej Bele, generalni direktor Strateškog poslovnog područja kafa Atlantic Grupe.

“Musicology Barcaffé Sessions je posebna vrsta uživanja u muzici i samom koncertnom iskustvu. To nije festival sa masovnom posetom, već muzičko uživanje na kome skoro da možete dodirnuti svog omiljenog izvođača, festival koji vraća akcenat na samu muziku, umesto na šou i vizuelne efekte, što mislim da nam svima nedostaje. Tu smo našli pravog sagovornika koji ima isti cilj – bliski koncept uživanja u lepom trenutku, zadovoljstvo koje želimo da podelimo sa vama i zato je Barcaffé naš partner. Mi negujemo taj bliski kontakt sa izvođačem i puno dobre muzike na dobrom ozvučenju. Želja nam je bila da dovedemo izvođače na koje je Musicology publika prethodne dve godine najviše reagovala. Zato ponovo dolaze The Brand New Heavies i Gregory Porter. Ove godine smo više nego ikada osluškivali i pitali publiku koga bi želeli da čuju, na sad već svom festivalu, jer se zajedno borimo za opstanak kvalitetne muzike. Uz njihovu pomoć i predloge, došli smo imena poput Jose James, Meshell Ndegoncello i Hindi Zahra, koji će prvi put nastupiti u Srbiji, a u okviru Musicology Barcaffé Sessions,” kaže Miša Relić, direktor festivala.

Sve što se događa na festivalu pratiće i Barcaffé, imaće svoj prostor gde će posetioci moći da uživaju u vrhunskom kafenom iskustvu. Prateći miris savršenog espressa, sve novosti i posebne pogodnosti čekaće Barcaffé fanove na Facebook stranici BarcaffeEspressoSrbija.

Karte za sve koncerte, kao i komplet karata za čitav festival, mogu se pronaći na prodajnim mestima eventim.rs i ddtickets.rs, ali i online putem opcije print at home na obe prodajne mreže.

Raspored koncerata:

– 5. i 6. oktobar Brand New Heavies

– 25 i 26. oktobar Cristina Branco

– 13. i 14. novembar Jose James

– 9. februar Hindi Zahra

– 20. i 21. april Gregory Porter

– 26. april Meshell Ndegeocello