PODELI

U “Fabrici” Studentskog kulturnog centra, u petak prvog dana aprila održaće se promocije četiri nova albuma u njihovom izdanju. SKCNS je pokrenuo izdavanje albuma pre deset godina počevši sa Novosadskom pank verzijom i do sada imaju iza sebe 78 izdanja.

Četiri benda, Proleće, Against The Odds, Fast As We Go Far i First Flame, krajem prošle godine izdali su albume i s obzirom da su slični žanrovski održaće zajedničku promociju. Ulaznica košta 400 dinara uz koju na poklon dobijate cd po izboru. Koncert počinje u 21:00 čas, a redosled bendova će odrediti na licu mesta. Ukoliko ne želite da propustite neki bend dođite na vreme.

Najmlađi u ekipi, Against The Odds su bend koji postoji još od 2011. i jedan su od najaktivnijih mladih bendova. Svirali su na Exitu, To be punku i Kulpinu. Nakon dva EP i nekoliko izmena postave konačno izdaju svoj prvi album kao petorka sa novim pevačem. Album “Let friends be friends” je klasični kalifornijski pank sa temamam koje opsedaju njihovu generaciju.

First Flame je melodični  hard kor bend koji je oduševio publiku na To be punku. Iako na koncertima zvuče sjajno i poznati su kao veliki perfekcionisti, odlučili su snimiti klasičan pank album sa sirovim neobrađenim zvukom pod nazivom “Awakening”. Nakon EP “Above the clouds“ ovaj album je njihov prvi DIY projekat. Pre par dana snimili su spot za pesmu “Affection” kao najavu albuma.

Fast As We Go Far sviraju pop pank i na izdavanju ovog albuma su radili čak četiri godine. Po rečima mnogih, da su izdali album u Kaliforniji krajem devedesetih godina bio bi među deset najprodavanijih izdanja. “Nice guys cum last“ je naziv njihovog debija i pošto članovi benda odbijaju da odrastu i dalje se bave srednjoškolskim temama u pesmama.

I Proleće, veterani pank scene i posle dvadeset pet godina zvuče aktuelno a uspeli su da ostanu jedinstveni. Po njihovim rečima, „Bezobrazluk“ je album koji je produkcijski najjasniji a tematski to je jednostavno Proleće. Ko ih je slušao ranije nastaviće da uživa u specifičnom zvuku i poetičnim tekstovima a ko nije, nikad nije kasno !