U ponedeljak 30. maja, u Muzičkoj kući Metropolis svečano je promovisan album “Dates” Milan Petrović Quartet-a, koji je objavio Metropolis Music.

Promociji su, pored brojnih predstavnika medija, prijatelja benda, prisustvovali i Sonja Kalajić, Vlada Janković Džet, Olga Kepčija, Dragoljub Crnčević Crnke, Vojislav Pantić, Branko Isaković, David Vartabedijan, Branimir Lokner i mnogi drugi.

Nakon promocije usledilo je druženje sa fanovima i potpisivanje diskova, kao i sjajna svirka benda Milan Petrović Quartet, kojom su momci još jednom pokazali zašto su jedan od najtraženijih jazz bendova za svirke na domaćim i svetskim festivalima ovoga leta.

MP Quartet - promocija

U subotu, 4. juna od 21 u Muzičkoj kući Metropolis, Makedonska 21 očekuje nas ekskluzivan nastup kultnog srpskog gitariste Borislava Mitića. Ulaz će biti slobodan, ali je, s obzirom na interesovanje, poželjno okrenuti broj 063 237 020 i rezervisati mesto.

Borislav Mitić je rođen u Beogradu, u Srbiji. Električnu gitaru svira od svoje jedanaeste godine. Profesionalnu muzičku karijeru započinje 1990.  pojavljivanjem na izdanjima PGP RTS. Oformljuje svoj sastav koji izvodi njegovu originalnu instrumentalnu gitarsku muziku. Prvi solo-album objavljuje 1995. godine, koji je mešavina originalnih kompozicija i aranžiranih dela kompozitora klasične muzike (Paganini, Bah). Ovaj album ga svrstava među najvirtuoznije rok-gitariste koji su se pojavili na našim prostorima. Album je propraćen brojnim televizijskim i živim nastupima. Borislavova muzika se godinama koristila za špice i reklame u mnogim televizijskim emisijama kao i radio emisijama Beograda 202.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zatim 1997. Borislav dobija poziv i ugovor od vodećeg američkog izdavača instrumentalne gitarske rok-muzike „Shrapnel Records“, koji su poznati po saradnji i otkrivanju najvećih virtuoza neoklasične rok-gitare kao što su: Ingvej Malmstin, Džejson Beker, Pol Gilbert (Mr. Big), Marti Fridman (Megadeth), Ron Tal (Guns & Roses) Majkl Šenker (Scorpions) i dr. Borislav postaje prvi srpski rok-gitarista koji staje rame uz rame sa dotad uglavnom elitnim američkim izvođačima te vrste muzike. Od 1998. živi i radi u Montrealu (u Kanadi), koji postaje baza njegovih aktivnosti. Objavio je 4 solistička albuma gitarske muzike gde se predstavlja kao gitarista, kompozitor, producent i aranžer. Stilski, njegova muzika je mešavina uticaja klasične, rok i balkanske muzike. Nastupao je širom Severne Amerike na solo-koncertima, festivalima i gitarskim klinikama. Prezentator je poznatih japanskih gitarskih efekata „Maxon“, „Guyatone“, kao i nekih od najpoznatijih proizvođača gitara, poput kanadske kompanija „Godin“ i japanske„ESP Guitars“ (neki od njihovih korisnika su i Metalika, Rolingstouns …). Borislavov poslednji solo-album „Electric Goddess“izdat je za američki Šrapnel Rekords i na njemu svira bubnjar Bilija Ajdola i Stiva Vaja, Džeremi Kolson.Godine 2015. Kulturno-prosvetna zajednice Srbije (pod pokroviteljstvom Ministarstva inostranih poslova i Ministarstva kulture)  dodeljuje Borislavu  priznanje „Zlatna Značka“ za nesebičan, predan i dugotrajan rad i svaralački doprinos u širenju kulture u dijaspori.