PODELI

Promocija albuma “Ipak borba” benda Killo Killo banda u izdanju Studentskog kulturnog centra Novi Sad održaće se 19. avgusta u 21h na Brod Teatru.

Killo Killo Banda početkom leta objavio je treće izdanje pod nazivom “Ipak Borba”. Poznati po svom opuštenom stilu pristupa teškim i svima poznatim životnim problemima, što najbolje eksponiraju kroz reggae stil, u najširem smislu te reči, i iskrene, intimne i vrlo direktne tekstove koje je napisao sam Killo Killo.

KILLO KILLO Banda, sastav iz Novog Sada koji postoji od 2007. godine, izlazi na Sunce sa svojim trećim izdanjem pod nazivom “Ipak Borba”. Poznati su po svom opuštenom  stilu pristupa teškim i svima poznatim životnim problemima, što najbolje eksponiraju kroz reggae stil, u najširem smislu te reči, i iskrene, intimne i vrlo direktne tekstove koje je napisao sam Killo Killo.

Album je snimljen u studiju “1 Take studio”  u Novom Sadu, a miksan je u studiju “Alpha”, takođe u Novom Sadu. Sadrži  devet  pesama ovog, trenutno sedmočlanog, benda i jednu elektronsku pesmu koja je plod saradnje Killo Killo-a sa  Laskai Viktorom (DJ-om i producentom iz Mađarske) i svima dobro poznatim, regionalnim carem Edom Majkom. Pored ove saradnje, bend je u par pesama ugostio i sjajne umetnike sa domaće reggae scene, a to su genijalni Wacko (iz grupe MadRed) i živa legenda i rasta izaslanik Hornsman Coyote. Ne smemo zaboraviti ni milozvučne ženske vokale u pesmi “Wellington” koje su otpevale neprikosnovene, prelepe i sjajne Vanja Manić Matić i Sofija Stanić iz grupe Drum’n’zez.

Blistavi ispadi i, gotovo medicinska, smirenost i konstantnost Dr. Mateusa na gitari i virtuoznost maga Lazara na vanvremenskoj mašini zvanoj Hammond, u kombinaciji sa ritam sekcijom koju čine nepogrešivi i nenadmašni Dugi Kuf za baterijom i majstor stabilizacije i reggae guru na basu Njamzes II Novonaseljski, ojačani su ovaj put gospodinom Raletom na perkusijama, vrhunskim poznavaocem tajnih ritmova. Maherski začin iznenađenja doneo je polu-čovek-polu-elektron-polu-super-heroj Šomi koji je celo izdanje poprskao blještavim, inter- zvezdanim efektima.

Pesme su u svojoj suštini zadržale šmek, možemo reći očekivanih, majstorija novosadskih Bandita, no, vreme i iskustvo su učinili svoje, te su nekadašnji polet i duhovitost sada povremeno zamenjeni nekim oblicima revolta i razočaranja u posrnuli svet oko nas i u nama samima. Tako na momente ovaj reggae – blues moze da uplaši slušaoca i dovede ga pred liticu sumnje u celo čovečanstvo, sve dok negde kroz sivi oblak ne prosija zrak nade u pobedu i srećan život u večnosti. Lagodnost kojom je odisao naslov prethodnog albuma -“Berba”, sada je zamenjena sintagmom “Ipak borba” koja nam govori da ćemo se za sreću i ljubav IPAK morati BORITI. Prvo svako u sebi, a zatim i svi zajedno.