U sklopu dnevnog programa devetog izdanja Demofesta, upriličena je promocija albuma prvenca alter-rock benda Nord, prošlogodišnjeg pobednika festivala, pod nazivom “Play Restart”, čije su snimanje momci iz Rijeke dobili kao nagradu za osvojeno prvo mesto. 

Nord su okupljenima predstavili detalje snimanja debi albuma, koji će objaviti izdavačka kuća Geenger Records iz Zagreba.

“Snimanje ovog albuma započeli smo još prije Demofesta, a potrajalo je čak dvije godine, tako da nam je nagrada stigla u pravo vrijeme. Za produkciju je bio zadužen Matej Zec iz benda Let3, dok i sam omot nosi zanimljivu priču. Naime, Ivo Matić je jako lijepo uklopio koncept dizajna sa našim pjesmama, i to tako što je frekvencije kompozicija prikazao na omotu”, kazao je na predstavljanju albuma Mihael Prosen, frontmen benda.

Nakon toga, usledilo je prikazivanje poslednjeg video spota za aktuelni singl “So Alive”, koje je bilo prekinuto “tehničkim problemima”.

Naime, u pitanju je bilo malo iznenađenje koje su pripremili organizatori, tako da su zvuk “preskakanja” diska ubrzo zamenili taktovi Nordove numere “Remake”, ali u hip hop aranžmanu. Iznenađenje je bilo još veće kada su dva člana rap sastava Kdžo iz Banjaluke (jedni od finalist Demofesta) iz publike počeli da “bacaju” rime na temu pobede Norda na banjalučkom festivalu.

Bend i publika su bili zatečeni neobičnom situacijom, a kada je postalo jasno o čemu se radi, začuđena lica je brzo zamenio gromoglasni aplauz. Inače, bend Nord je poslednje večeri Demofesta uživo predstavio “Play Restart” u revijalnom programu festivala, nakon čega je upriličeno proglašenje pobednika te su pobedničku titulu prepustili bendu Seine.