PODELI

Nakon beogradske promocije knjige „Izgužvane misli“ frontmena Goblina, jednog od najpopularnijih bendova današnjice na našim prostorima, Branko Golubović Golub održaće promociju i pred novosadskom publikom, u Gerila baru, 22. marta u 16 časova.

Knjiga ima 480 strana (16 kolornih) u mekom je povezu i formata A5. Knjiga će moći da se kupi na promociji po ceni od 1.500 dinara a možete je i poručiti na mail office@dallas.rs.

”Golub direktno i bez ikakvih kočnica piše o tome kako je mali punk band iz provincije uspeo da napravi ozbiljnu karijeru tokom teških devedesetih. I to je najiskrenija domaća rock autobiografija. U njoj ima svega: sexa, droge, policijske brutalnosti, priča iz backstagea, snalaženja za nabavku alkohola u vreme inflacije… Ali prevashodno velike ljubavi prema rocku. Tih devedesetih su pronosili vatru cinizma, bezobrazluka i neobuzdane radosti sviranja. Za mene su tada, u skraćenoj Jugoslaviji, bili mali idi(j)oti. Vremenom su postali kompletni idi(j)oti. To dugo i trnovito putovanje ova knjiga opisuje’‘. P. Janjatović

‘Mrcvarenje Srbije da se najzad rastavi sa XX vekom još uvek traje jer nismo razjasnili šta nam se, zapravo, dešavalo devedesetih. Ovi što žive s 3 akorda a ipak znaju svih 30 slova, dosad su raščivijali mitske pedesete, zlatne šezdesete, potcenjene sedamdesete i mistifikovane osamdesete…ali nisu ozbiljno zagrizli najgoru deceniju. Go, Golube, Go!” D. Kremer

Na novosadskoj promociji knjige “Izgužvane misli” će govoriti: autor Branko Golubović Golub, lektorka Valentina Vidaković, gitarista Alen Jovanović, novinari David Vartabedijan, Predrag Novković i Petar Janjatović.

U istom prostoru Goblini će održati koncert te večeri u 22.30h.